Krajiški mediji napokon ujedinjeni: Ko je dr. Nikolina Balaban?

http://usn.ba/usn-novosti/krajiski-mediji-napokon-ujedinjeni-ko-je-dr-nikolina-balaban.html

Nakon što je portal USN.ba u nekoliko navrata pisao o kardinalnim greškama dr. Balaban u Kantonalnoj bolnici, u momentima kada je redakcija portala posustajala zbog pritisaka na račun našeg istraživanja i društveno korisnog rada, podršku smo dobili iz redakcija portala biscani.net i krajina.ba, koji su se priključili dokazivanju i istraživanju, te na taj način konačno pokazali i dokazali svima šta je uzrok i ko je uzrok strave i užasa u oblaku koji se nadvio nad Kantonalnom bolnicom.

Da li Krajiški mediji zajedničkim snagama mogu da doprinesu pozitivnim promjenama u društvu, pokazat će vrijeme uskoro.

Vezane vijesti: 

Potresno pismo čitateljke: “Greškom ljekara Kantonalne bolnice u Bihaću odstranjena mi je maternica”

Kantonalna bolnica Bihać primjer javašluka i nestručnosti: ”De, nek ti muž dođe!” (FOTO)

Šok i nevjerica: Neustavna proslava Dana RS (09. januara) i u Kantonalnoj bolnici u Bihaću?! (FOTO)

Politički magazin STAV potvrdio navode portala USN.ba: “Dvoličnost godine”

U nastavku pročitajte prilog portala krajina.ba, a nadležni, nadamo se da je ovo dovoljno?

Ko  može sklopiti priču o dr. Nikolini Balaban,a da sutra bude siguran da je uradio pravu stvar? Ko može, pa bio to psiholog, psihijatar, sociolog, fenomenolog, mudrac,   razumjeti   njenu tajanstvenu i  apsurdnu  „stvaralačku“ snagu  koja se iskazuje u čudnim kontraverzama koje zbunjuju ljude širom planete „načičkane“  po društvenim mrežama poput čavki na dalekovodnim žicama?! Ko može  danas reći da se radi o ljekaru i humanisti a da istovremeno ne pomisli da je ,moguće, u  pitanju kriminalna psihologija osobe koja ima sasvim druge fiksacije od onih kojima zapljuskuje osjećanja  ljudi koje su godine nakon rata učinile slabim i ranjivim  kao srčana pumpa koja je odavno izgubila svoju  elastičnost i svježinu.!?

Neko će postaviti logično pitanje, a zašto bi se, uopće, raspravljalo „tematski“  o toj Nikolini Balaban?! Ko je ta, da prostiš, žena  koja ,kako se priča, urbi et orbi,  fluidno „cepa“ ljudska srca na milione komadića !? U jednom vremenu  srpska, potom bošnjačka, sutra možda  kurdska , ovisno o  …čemu?  Cilju? Interesu ? Motivu?

 Zbunjenost je narasla do  olimpijskih granica, kada je Senad Hadžifejzović, ko zna čime vođen, ispostaviće se jednog dana,napravio    jednu od svojih većih  javnih previda,  kandidirajući dr. Nikolinu Balaban  za ličnost godine…!? Oni koji su pratili njihov razgovor te „ kristalne“ noći  primijetili su obostranu neprijatnu  zbunjenost  od koje je čak i kamerama bilo mučno – dalo se primijetiti da oboje, i Senad i Nikolina znaju SVE – o njoj.

To „sve“ moglo bi biti SVE ONO što Hadžifejsa, onakvog kakvog ga je Bog dao,  nikada ne bi, ni u najgorim  snovima opredijelilo na  potez koji je učinio. Ali, ostavimo  njega po strani, jer svijet predrasuda  i brzih zaključaka nije samo Senadovo nego i naše vlasništvo.

Ko je i šta je dr. Nikolina Balaban mimo onoga kako se predstavlja posljednjih nekoliko godina ?

Šta je od svega legenda, mit, kult, priča, bajka, astrologija , alhemija naših nesavršenih   života?

Zašto je ona uopće postala toliko „bitna“?  Posljednji događaji oko nje stvorili su  mrežu sumnji, misterije, straha. Jer ova „genijalna“ žena  pokušava da pobjegne  iz vremena  i prostora kojima je pripadala, tumačeći  „primitivcima“ oko sebe  „prosvjetiteljski“ svoju  „novu“ ulogu  heroine koja je „poslana“ da spasi  narod- srpski  od stoljetnog zavaravanja  i šutnji o genocidu, a bošnjačkom da  pokaže  kako  u Prijedoru ima poštenih Srba koji  nastoje odbraniti ne samo svoje dostojanstvo , nego i čast i obraz svih onih koji će  prekinuti  „vječitu“ šutnju o genocidu  u Prijedoru.

Ovaj dosje , piše se , najvećim dijelom zbog upozorenja bh  i krajiškoj javnosti , ljekarskoj  struci   i budućim pacijentima  Kantonalne bolnice u  Bihaću gdje  kao patolog radi dr. Nikolina Balaban. Pouzdane informacije  i činjenična stanja  koja slijede  ,posebno u segmentu njenih patohistoloških nalaza , traže veliki oprez kod budućih pacijenata  i nalažu ,svakako, i reakcije  nadležnih institucija države.

Bošnjačka faza

I kao što je „ničim izazvana“ postala   ženska replika  Vili Branta iz Svodne kod Bosanskog Novog, svjesno kriknula poput Zole „J’accuse“ (Optužujem) , tako je odjednom  nestala sa javne scene i započela (opet,ko zna po koji ) svoj   „novi“ život.  U Bihaću.

Dobila je posao patologa u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“. No, već tada je  „curila“ na sve strane   prava istina o dr. Nikolini Balaban – o svim njenim  životnim metamorfozama, suptilnim lažima, „dubinskim“ prevarama  naivaca.

Ispostavilo se ,a to će pokušati činjenično  potvrditi    naredni redovi, da je  Nikolinina, „bošnjačka“ faza bila, u stvari, maestralan i čudovišni paravan za njene prevare.

Prema informacijama do kojih su uspjeli  doći  autori dosjea, Nikolina Balaban je zatražila  sporazumni  raskid ugovora sa Opštom bolnicom u Prijedoru gdje je radila kao patolog. Druga , nezvanična i manje pouzdana, ali vrlo vjerovatna opcija njenog „bijega“ iz Prijedora ,apostrofira činjenično stanje njenih psihofizičkih kapaciteta za obavljanje  odgovornog posla.

Naime, potpuno pouzdano se zna da je dr. Balaban liječena na prijedorskoj psihijatriji, ali  opreza radi, nećemo  objavljivati  „zapažanja“  postupajućeg ljekara. Stoga se kod poznavalaca   lika i djela  dr. Balaban izvlači  jedan drugi zaključak – ona je „zamoljena“ da  napusti  radno mjesto u prijedorskoj Bolnici, ne samo  zbog smanjenog radnog kapaciteta , a moguće i radne (ne) sposobnosti , već i zbog niza afera o kojima se u  njenoj bivšoj ustanovi   govorilo -da je alkoholizirana  dolazila na posao, bila suviše „ ležerna“  u svom osnovnom patohistološkom poslu, aferama sa novcem u Udruženju patologa RS gdje je predsjednikovala  …O prevarama  naivnih Bošnjaka nakon   što skine bijelu ljekarsku kutu, odnedavno se počelo otvorenije govoriti.

Prijedorčanka Semira Hoffman koja živi u Americi  jedna je od prevarenih žena koja je na Facebooku progovorila  o tome kako joj se dr. Balaban uvukla „pod kožu“.

 • I ja sam „nasjela“ na  njenu „tužnu“ priču  i žao mi je. Voljela bih samo da se svi oni koji su joj slali novac jave , može i privatnom porukom, jer ipak je to bio samo dobro unovčen posao-objavila je.

Nezvanično ali potpuno pouzdano , ona je  Nikolini Balaban na njenu molbu , da joj pomogne, posudila 15.000 KM i  dala joj čak i  auto  na korištenje . Nikolina je vrlo brzo   u   pijansko stanju  slupala auto , dok je novac odbila vratiti. Zbog toga ju je Semira Hoffman tužila nadležnom sudu. Poznat je i slučaj prevare Senada Delića koji joj je dao kuću na korištenje , novčana sredstva i automobil, ali  i njegov automobil Balaban je slupala u alkoholiziranom stanju. Kako  bi spriječila  kontakte naivnih ljudi  koje je izvarala  Nikolina Balaban ih je blokirala na svom  profilu, ili je svakom od njih pričala loše stvari o drugima  kako ne bi skontali  u čemu je poenta njene  dobro osmišljene prevare. Po svemu sudeći , dr. Balaban  je  napravila još jedan  grijeh o kome se malo zna – veoma nečasno je odigrala ulogu u akciji  pomoći djeci poginulih kakanjskih rudara. Iako je svašta  pisala i objavljivala u ovoj „humanoj“ akciji , koristeći se ljudskim slabostima što  zbog  brzine življenja i raznih obaveza  neće  pratiti  sve što  piše , na kraju se ispostavilo da je dr. Balaban  djeci poginulih rudara iz Prijedora „ od sebe „ dala  svega 50 KM!? Postoji potvrda ove informacije  od svjedoka iz Kaknja. A poznato je da je na FB-u objavila žiro račun  za uplate  i povremeno „obavještavala“   koliko je prikupljeno!? Broj onih koji su „pali“ na „tužnu životnu priču“  dr. Nikoline Balaban , zasigurno je  mnogo veći, ali što zbog tradicionalnog odgoja ,  što zbog srama  , mnogi ne žele da „otvore dušu“. Neznanje i naivnost majka su tragedije.

Poratna faza 

 • Doduše, životna priča Nikoline Balaban vjerovatno je tužna, čak i nevjerovatna i čudovišna. Njen pokojni suprug Darislav Medić , poznat po nadimku Sula, bio je pripadnik srpskih snaga  tokom genocida u Prijedoru  i pod istragom za ratne zločine.  Nakon rata , kako piše online magazin Stav, „hapšen je nekoliko puta, a sudilo mu se 2014. godine za iznudu. Bio je optužen da je iznudio 10.000  eura od Mladena Radulovića, vlasnika stomatološke ordinacije “A-Dent”, da je uputio ozbiljne prijetnje Raduloviću, njegovoj sestri Aleksandri Radulović i radnici Korneliji Dujović. Od Dujovićeve je, prema optužnici, tražio da mu vrati 2.000 eura, zaprijetivši da će joj promijeniti lični opis i izrezbariti lice. Isti iznos zatražio je i od Aleksandre Radulović, kojoj je zaprijetio da je “neće prepoznati ni majka ni otac”. Nakon njih, Medić je, prema navodima iz optužnice, pozvao i vlasnika “A-Denta” Mladena Radulovića tražeći da mu vrati 8.000 eura, koliko je platio stomatološke usluge u toj ordinaciji, jer će u protivnom “silovati njegovu sestru Aleksandru Radulović te izrezati i izrezbariti joj lice”. Medić je oslobođen optužbi. Dvije godine ranije uhapšen je nakon što je policija u pretresu njegovog vozila i kuće pronašla sedam lovačkih pušaka, jednu poluautomatsku pušku, pet kubura, četiri pištolja, dva bajoneta, tri noža, sablju i radiostanicu. Desetak godina prije no što će osnovati nevladinu organizaciju u Prijedoru, supružnici Darislav i Nikolina objavili su knjigu, svojevrstan hommage  Jovanu Raškoviću, osnivaču Srpske demokratske stranke u Hrvatskoj. No, vrijeme čini svoje. Prošlost je ostavila iza sebe, osnovala je nevladinu organizaciju čiji je program itekako bio milozvučan inozemnim donatorima. Ali i uz te se donacije vuku repovi jer postoje sumnje da je novac odlazio onamo kamo nije bio namijenjen. Godine 2011. Balaban prvi puta javno, u programu lokalne prijedorske televizije, nastupa kao aktivistica koja govori o oprostu i pomirenju. Javni istupi postaju sve češći, reakcije nakon njih sve euforičnije, a samo se rijetki, poput Prijedorčanina Jasmina Medića, magistra historije, odluče javno kazati o kakvoj se osobi radi.
 • Prijedorski Bošnjaci i Hrvati su svoju naivnost platili 1992. godine s najmanje 3.176 ubijenih civila. Koliko se naučilo iz svega toga, dovoljno govori činjenica da je erupciju oduševljenja izazvala osoba koja je dobila 45-minutni medijski prostor kao gošća Senada Hadžifejzovića u njegovoj posljednjoj emisiji. Riječ je o Nikolini Balaban, bivšoj članici partije koju je vodio Slobodan Milošević i u kojoj je dotična visoko kotirala; supruzi pripadnika tzv. VRS koji je, prema izjavama svjedoka, učestvovao u pokolju nesrpskog stanovništva u selima na lijevoj obali Sane; osobi koja se javno hvalisala da je prisustvovala sahrani Željka Ražnatovića Arkana. Svoje nacionalističko pirovanje sa svojim mužem krunisala je kao koautorica hvalospjevnom pamflet‑knjigom o Jovanu Raškoviću, pandanu Radovana Karadžića u Hrvatskoj- napisao je početkom prošle godine Medić,a objavio  „Stav“. Magistar Medić priupitao  je „ kako je moguće da se uvaženi novinar o ovim stvarima nije ni raspitivao kod onih Prijedorčana koji malo više znaju o svemu ovome?
 • Tragično je i predstavljanje lažne slike o tome da je gospođa Balaban jedina Srpkinja koja ‘bez dlake na jeziku’ priča o genocidu na području današnje RS. Treba napomenuti da ipak postoje mladi, obrazovani i odvažni pripadnici tog naroda koji su se distancirali od zločina počinjenih u njihovo ime, a, za razliku od Senadove gošće, ne nose hipoteku prošlosti. S takvima se može i mora graditi zajednička budućnost bazirana na istini o dešavanjima u bliskoj prošlosti- iznio je Medić  svoj stav u „Stavu“.

Život  sa  Sulom Nikolini Balaban zasigurno nije bio lak, što se  u Prijedoru prepričava na svakom koraku. Pominje  se da joj je, pored dvije  maloljetne kćerke,  ostavio ogromne kredite  u „švicarcima „zbog kojih je ona, da bi se izvukla,  započela svoju „bošnjačku“ fazu. Dok su  živjeli zajedno, alkohol im  je bio  stalni pratilac. No, pokojni Darislav Medić, srpski nacionalist i radikal, ostavio joj je i  vrijednu  zbirku ratnih fotografija  na koju je dr. Balaban , očito, ponosna, čim ih i godinama nakon njegove smrti drži  na zidu.To su njegove zajedničke fotografije sa probranim društvom  Ratkom Mladićem Radovanom Karadžićem , Biljanom Plavšić, Momčilom Krajišnikom…Iako  u „bošnjačkoj fazi“  ona se, što su potvrdili  svjedoci, ne lišava te raritetne zbirke likova koji su svoju mračnu životnu povijest „okitili“ trofejnim  haškim robijama zbog monstruoznih zločina koje  je upoznao cijeli svijet.

 • Ona je dužna Bogu i narodu , nadizali su se kredita za onu nadogradnju ,njena platna lista je 270 KM i sad ona misli, muslimani će je izvući iz krize . Pa vidiš s kim se druži,  sa onom Semirom ,žena je OK,  ima pare, ali ova će je opelješiti . Plus ,Nikolina pije ,ja sam lično bila na jednoj proslavi gdje je ona popila ne znam koliko vina ,ponašala se ko lujka ,penjala na stolice ,uvijala se pijana da su se svi snebivali-zapisala je jedna Prijedorčanka na FB-u i indirektno potvrdila činjenice o prevari kojom je Semira Hoffman ostala „kratka“ za  000 KM i automobil.

Znakovito, Nikolina Balaban skoro uvijek reagira pogotovo kada je napadaju, ali  na optužbe Semire Hoffman ostala je nijema, a to, valjda, dovoljno govori.

Bihaćka faza

Za način kako je  zaposlena  dr. Nikolina Balaban u  bihaćkoj Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ postoji nekoliko verzija. Jedna je   da je svoje  prste u tome imao bivši krajiški premijer  koji se sa dr. Balaban  privatno druži.

Druga opcija ima više  smisla –  bihaćka Bolnica ostala je bez patologa u kratkom vremenskom intervalu, a Balaban je jednom  ranije boravila u Bihaću, saznala za to i jednostavno – došla. Direktor Bolnice dr. Smail Dervišević iskoristio je neko svoje diskreciono direktorsko pravo koje najvjerovatnije ne korespondira sa zakonskim propisima i zaposlio je „ u roku odmah“. To će reći – bez konkursa, bez provjere  njene stručnosti  i probnog rada. I sve bi to tako „leglo“, moguće  da  bi  bh javnost   potpuno izbrisala  iz korteksa  dr. Balaban da  ova patologinja  nije , kako se sada već bjelodano zna, načinila i ogroman broj stručnih grešaka i vrlo ozbiljno ugrozila zdravlje  brojnih pacijenata. Prema već objavljivanim informacijama dr. Smail  Dervišević, direktor Bolnice, osoba koja esencijalno voli da potcjenjuje ljude i gradi mit o svojoj nepogrešivosti ,jednostavno je zabranio  da se rade revizije patoloških nalaza dr. Nikoline Balaban. Bio je to jedini način  da se  sakriju njene greške i vjerovatne šupljine u znanju. Već tada se „znalo“ da su po patološkim  nalazima dr. Balaban vršeni nepotrebni kirurški zahvati, ili nisu rađeni kada je to bilo neophodno!?  No, kada su pacijenti svojim angažiranjem i sredstvima  uradili revizije patoloških nalaza dr. Balaban ispostavila se jedna porazna i opasna slika – Dr. Balaban davala je potpuno pogrešne dijagnoze!!!?

Čitaocima ovdje naglašavamo motiv  za  istraživanje , prije svega,  stručnih kompetencija patologinje Balaban –  to je isključivo pokušaj da se  zdravstvena zajednica   u kojoj ona djeluje upozori i  osvijesti  i dok još ima vremena djeluje kako bi spriječila daljnju,  nekontroliranu  i  zbog stručnih grešaka  izazvanu,  dramatičnu eroziju  zdravlja pacijenata kojima se  „bavi“ dr. Balaban.

Ovdje ćemo  navesti  neke  primjere urađenih revizija patohistoloških nalaza   dr. Balaban koji su rađeni u više medicinskih ustanova u BiH i Hrvatskoj.  Prepustićemo čitaocima da sami zaključuju.

 • Pacijentica R. Dž., 23 godine . Dr. Balaban joj je dijagnosticirala karcinom dojke ,pa su joj kirurzi odstranili  dio dojke. Nakon revizija patološkog  nalaza dr. Balaban u Bihaću i Kliničkom univerzitetskom centru u Banjoj Luci  dijagnosticirana je  benigna promjena !?
  Da nije urađena revizija pacijentica R.Dž.  bi ostala bez dojke i  išla na dalje „liječenje“ kemoterapijom.
 • Pacijent Ž.I. iz Cazina, 56 godina. Kod njega je dr. Balaban „otkrila“ upalnu bolest želuca. Nakon što su  urađene dvije revizije  kod Ž.I. je dijagnosticiran karcinom želuca!?
 • Pacijentica R.S. iz Bihaća, 32 godine. Na osnovu patološkog nalaza dr. Nikoline Balaban ovoj je mladoj ženi odstranjena maternica. Revizije su pokazala da je to bilo nepotrebno!?
 • Pacijentica J.S. iz Cazina, 47 godina. Balaban je dijagnosticirala karcinom dojke. Institut za patologiju u Sarajevu utvrdio je  da –karcinoma dojke kod ove pacijentice nema!?
 • Pacijentica M.B. iz Velike Kladuše, 63 godine. Dr. Balaban dijagnosticirala joj je promjene na grliću maternice CIN III, odnosno displazije epitela čiji se stepen povezuje sa pojavom karcinoma. . Revizija je pokazala da nema displazije epitela nego je riječ o  dijagnozi Cervicitis chronica ili narodskim rječnikom , upala maternice.
 • Pacijent S.A. iz Velike Kladuše, 80 godina. Patohistološka dijagnoza dr. Nikoline Balaban je glasila: Karcinom želuca tip G2. Revizija njenog nalaza u Zagrebu (Klinički zavod za patologiju i citologiju Rebro) pokazala je da S.A. ima „blagi kronični gastritis“.
 • Pacijent N. iz Cazina, 50 godina. Patohistološka dijagnoza dr. Nikoline Balaban je glasila:Inflammatio chronica .Revizija  njenog nalaza je dala slijedeći rezultat:  Karcinom želuca u metastazi.
 • Pacijentica D.H. , 18 godina. Patohistološka dijagnoza dr. Nikoline Balaban je glasila: Autoimuni tireoiditis.  Revizija  njenog nalaza  na Kliničkom centru u Tuzli  je dala slijedeću dijagnozu:  Papilarni karcinom štitnjače.

Pacijentica S.M. iz Bužima, 42 godine. Patohistološka dijagnoza dr. Nikoline Balaban je glasila: Povećanje štitne žlijezde-gušavost. Revizija njenog nalaza pokazala je da S.M. ima papilarni karcinom štitne žlijezde.

NAPOMENA: Redakcija portala je u posjedu svih nalaza, a neke smo objavili u proteklom periodu.

Dr. Nikolina Balaban uradila je na bihaćkoj Patologiji , pretpostavlja se, minimalno  1000 patohistoloških nalaza, a najmanje 10  njenih  fatalnih grešaka  po zdravlje pacijenata  istražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova USK i Tužilaštvo USK. U ovom trenutku, ako je suditi po stepenu i učestalosti kardinalno pogrešnih dijagnoza dr. Balaban  „ samo nebo zna“  koliko  uopće  pacijenata „ hoda“ po Kantonu  sa  pogrešnim dijagnozama. O  tome da je dr. Nikolina Balaban  radila  u bihaćkoj Bolnici  i bez članstva u Ljekarskoj komori USK koja broji blizu  500 doktora medicine   upoznato je  i rukovodstvo Komore. Štaviše, u ovoj se ustanovi  vrše  provjere  patohistoloških nalaza  dr. Nikoline Balaban  koje su već postale predmet javnosti ali i  policijsko –  tužilačke istrage. Ovdje je  neophodno ukazati na još jedan  ozbiljan „rukavac“ afere sa patohistološkim nalazima dr. Balaban kojoj je  neupitno povjerenje poklonio autoritarni direktor Bolnice dr. Dervišević – tužbe pacijenata   koje će zasigurno  uslijediti.  Vrlo je  lako  i bez prejudiciranja  „pogađati“    kakve će biti sudske presude  za nesavjesno liječenje i koliko će to oštetiti ustanovu koja je  u višemilijunskim dugovima. No, šteta je već načinjena i izbora više i nema. Ovdje se i ne bavimo direktorom Derviševićem , jer  stranačko društvo  u kome živimo neće u njegovom angažmanu u slučaju „Dr.Balaban“ pronaći  išta što miriše na aferu zgodnu za sankcije, ili, ne daj Bože, smjenjivanje sa unosne i ugodne pozicije. Uostalom, čak je katastrofalni požar  bihaćke Bolnice prije skoro će 4 godine  unaprijedio  i direktora  i njegovog zamjenika. Politička podobnost ne rimuje se sa moralom, pa je  dr. Havića naslijedio njegov zamjenik dr. Dervišević na poziciji direktora. Sa koje je , blago nama, pacijentima  USK upriličio noćnu moru, ukoliko moraju patohistološke nalaze raditi u bihaćkoj Bolnici. Dosje o dr. Nikolini Balaban ovdje završava ,ali se otvaraju  mnoga pitanja, itekako ozbiljna  i  opterećujuća  za ljekarsku struku  –  o  „tihoj“ ugroženosti  pacijenata , o stepenu pogrešnih  dijagnoza, ljudskoj etici i Hipokratu, banalizaciji jednog cijenjenog posla od koga ovise sudbine ljudi…

Na kraju dosjea, veoma važna napomena za čitaoce – dr. Balaban ponuđeno je da odgovori na brojna pitanja i sumnje  koje kruže oko njene ličnosti i njenih stručnih referenci.

Proteklo je dovoljno vremena, a  ona se nije oglasila sa odgovorima na pitanja koja je dobila.

Zašto, najbolje ona zna.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s