EKSKLUZIVNO: Ko su pripadnici MOS-a koji i danas postoji (Muslimanske obavještajne službe BiH) koja ubija neistomišljenike i borce ARBiH

http://www.globalno.org/ekskluzivno-ko-su-pripadnici-mos-a-koji-i-danas-postoji-muslimanske-obavjestajne-sluzbe-bih-koja-ubija-neistomisljenike-i-borce-arbih/

 

 
 MOS – Muslimanska obavještajna služba

Početkom 90-tih godina u uskom krugu Mladih muslimana, nastaje ideja o formiranju Muslimanske obavještajne službe – MOS. Tvorac ideje je Fatih el Hassanein. On je 1991. godine na sastanku u Beču, prezentirao konkretan plan za stvaranje MOS-a. Navedenom sastanku su prisustvovali sljedeći funkcioneri:

Glavni: (Alija Izetbegović) danas Bakir Izetbegović
1. Irfan Ljevaković,
2. Hasan Čengić,
3. Mustafa Cerić,
4. Avdo Rustanbegović,
5. Salim Šabić.

Tokom 1993. i 1994. godine u MOS su integrisani slijedeći vojni i policijski funkcioneri:

1. Enver Mujezinović,
2. Fikret Muslimović,
3. Bakir Alispahić,
4. Husein Živalj,
5. Nedžisa Tabaković,
6. Derviš Đurđević.

Ambasada BiH u Beču postalo je centar za prikupljanje i dostavu podataka u tadašnju glavnu centralu MOS-a u Mandalićevoj ulici u Zagrebu, čiji je čelni čovjek bio Salim Šabić.

Između ostalog, ciljevi službe bili su: praćenje intelektualaca Bošnjaka zapadne orijentacije i njihovo iseljavanje iz BiH, uvođenje klerikalnih muslimanskih kadrova u strukture vlasti i vojsku, te eliminacija i likvidacija političkih neistomišljenika “.

Ova služba je blisko sarađivala sa Iranskom šitskom obavještajnom službom te sa terorističkom organizacijom Al – Kaida pa je upravo uz pomoć ove službe 1993 godine u BiH pristiglo oko 1500 boraca sa bliskog istoka. Zanimljivo je da je 1993 godina bila gladna godina i da igla nije mogla ući u Bosnu ali nekim čudom ovi strani džihadistički borci su u BiH stigli preko Zagreba.

To je bio plan MOS-a da se od multietničke armije svih vjera u BiH napravi islamska vojska što je u 80 posto teritorije i napravljeno osim Tuzlanske regije gdje su se Hrvati i Muslimani te jedan dio Srba skupa borili protiv agresora. Nakon islamizacije ARBIH cijeli svijet je digao ruke od Bosne Alija Izetbegović je to najbolje znao.

Ova služba i danas postoji a vodi je Senad Šahinpašić -Šaja desna ruka Bakira Izetbegovića koji ima svoje plaćenike i sitne mafijaše za prljave poslove.

Za ovu službu vežu se likvidacije mnogih poznatih Bosanskih ličnosti od kojih je i napad na stan GENERALA ARBIH Sefera Halilovića i pokušaj njegove likvidacije. U tom napadu je ubijena njegova supruga. Za ovu službu se veže i čudna pogibija heroja bosanskog otpora Izeta Nanića prilikom probijanja linija za spajanje sa Hrvatskom vojskom.

Ova služba je imala i svoju udarnu jedinicu za izvršenja koja i danas postoji a to je odred “ŠEVE” koji je u par navrata snajperisao i svoje građane u Sarajevu da izazove sukobe, te jedinice Armije BiH na linijama odbrane oko Sarajeva.

Ova služba i danas radi pa su tako mnogi koji su odlučili progovoriti završavali u šahtovima ili su misteriozno nestajali.

Pripadnici ove službe: Enver Mujezinović, i. Fikret Muslimović, bili su također pripadnici i KOS-a Kontraobavještajne službe Srbije i ujedno su savjetovali Izetbegovića šta da radi sa Bosnom.

Uz njih je tu također bio i Fahrudin Radončić – kodno ime Šćepo koji je također radio za KOS  a danas drži veliku stranku koja je u koaliciji sa SDA.

Na kraju dolazimo do zaključka da je Alija Izetbegović oko sebe imao najmanje 5-6 pripadnika stranih obavještajnih službi koji su krojili sudbinu Bosne a uz njihove savjete Alija je uklanjao ili demonizirao prave branioce BiH kao što je bio Sefer Halilović.

Halilović  je pokrenuo odbranu BiH dok je još Alija govorio da neće biti rata. On je spremao narod na odbranu te dao sav svoj doprinos, a na kraju je domoniziran od izdajničke familije Izetbegović.

Fikret Muslimović je Izetbegovića nagovorio da izdaju Srebrenicu i prihvate ponudu Klintona da srbi i Ratko Mladić pokolju muslimane a da će biti NATO udari koji se nisu desili, a civili su pobijeni.

Muslimović je često razgovarao i sa Karadžićem i sastajao se sa vrhom Vlade RS i onda te odluke preko Alije sprovodio u djela. Jedna od tih lažnih odluka je lažno upućivanje jedinica Armije BiH NA NEKI PROSTOR POD IZGOVOROM NAPADA ČETNIKA DA BI NA DRUGOJ STRANI ČETNICI ZAUZELI NEKO DRUGO MJESTO BEZ IMALO OTPORA.

screenshot_10

Sudbina Bosne i Bosanskog naroda nalazi se u rukama porodice koja uopšte ne želi dobro tom narodu nego samo interes, podjele i rat.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s