Marjan Hajnal

CIA – KAŽI SVOJE PRAVO IME

Amerika je stvorila svjetski terorizam, ona ga infiltrira, dislocira, dozira, brine se da se ne otrgne kontroli. U Bosni očigledno ne uspijevaju da ga kontrolišu. Amerika se brine da budu zamagljene relacije ko je ideolog, ko je instruktor, a ko egzekutor. Skupa sa Rusijom, Turskom, Engleskom, Izraelom, Njemačkom, Iranom, Saudijskom Arabijom, predvođeni Vatikanom, drže Bosnu podijeljenom. Svi su se pobrinuli zbog svog udjela da sruše Titov socijalizam. Sa izraelskim državljanstvom, u samom Izraelu, ja osobno nisam mogao učiniti više od toga da javno u više navrata osudim učešće Izraela u tom sramnom dilu, ali nisam zapazio da su analogne poteze povukli neki grlatori koji se povremeno oglase na internetu. Rizikujući najviše koliko sam mogao poslao sam poštom otvoreno (u doslovnom smislu, da ga svako može čitati još na putu do adresirane osobe) laminirano pismo Šimonu Peresu na kabinet Vlade i Predsjedništva Izraela, osudivši njegov prijem Milorada Dodika na crvenom tepihu na aerodromu „Ben Gurion“ i u Knesetu. Javno sam preko medija i u direktnom razgovoru sa njim osudio odbijanje direktora “Centra Simon Wiesenthal” u Jerusalimu, Efraima Zurofa, da prizna da je u Bosni počinjen genocid nad Muslimanima. Ne jednom sam osudio politiku aparthejda i bombardovanje Gaze.

Ipak, mene su često prozivali vajni politikanti, a sada je red na mene da ja, za početak, prozovem jednog od njih kojem sam u oktobru 2012. bio prinuđen napisati poduži osvrt

https://solonovpolis.wordpress.com/2016/04/27/logika-u-magarecoj-klupi-marjan-hajnal/

na ničim izazvane najniže uvrede i najpodlije insinuacije. Pitanje javnosti: da li je iko ikada i bilo gdje zapazio da se dotični kritički i makar ptičjim perom ovlaš dotakao uloge Amerike (ili neke druge od spomenutih zemalja) kao ključnog razgraditelja Jugoslavije?

Samo krajnje maliciozni i korumpirani politikantski analfabeti neće priznati da je tranzitna regija centralnog Balkana bila i ostala idealno tlo za narkomafijaške kartele čiji su nedodirljivi bosovi upravo u Bosni našli najpogodnije čvorište svih putanja organiziranog kriminala i da nije slučajno što na aparatima održavaju svoja čudovišta u tripartitnoj vlasti kriminalnog trijumvirata.

Tek kada su ugroženi interesi i autoritet glavnog mecene svakovrsnog terora (a narkomafija terorizira cjelokupno stanovništvo zemalja nekadašnjeg Puta svile, od Šangaja do Osla), pojavljuju se treneri „demokratije“ i lokalnih “antiterorističkih stratega”.

Dakle, prijatelji, moramo se dati u stvarnu akciju spasavanja Bosne, ali, prije svega moramo njen ugled spasavati od naših „prijatelja“. Obratite pažnju ko vam i zašto želi biti prijatelj. Koliko napada i izdaja ste pretrpjeli od tih „prijatelja“? Zatim, preispitajte svoju ulogu. Kada i gdje ste, ako živite u prinudnom egzilu ili dobrovoljnoj emigraciji (dijaspori), podigli svoj glas protiv vlade zemlje za koju postoje jasni dokazi da je atakom na Jugoslaviju atakovala prije svega na njeno socijalističko ekonomsko uređenje koje je im je predstavljalo trn u oku?

Da li su Nizozemska, Belgija, Norveška, Njemačka, Francuska, Engleska, Italija i druge zemlje dokazanog povlađivanja implantiranja i pogrijavanja virusa terorizma, u bilo čemu bolje i različitije od Izraela? U Izraelu se bar Predsjednik Vlade Ehud Olmert našao u zatvoru zbog korupcije, a Predsjednik države Moše Kacav je također u zatvoru zbog seksualnog delikta.

A u Norveškoj se prema jednom notornom fašističkom zlikovcu Andersu Breiviku ophode kao da je u pitanju nestašni mališan u dječjem vrtiću, umjesto da su prijekim izmjenama zakona izvršili adekvatnu smrtnu kaznu nad njim, da gamad ne dijeli ni atom kisika sa ostalim čestitim bićima na Planeti.

Identično je sa presudom manijaku Šešelju. Zar se normalnom ljudskom umu može nametnuti takva zamjena teza o terorizmu? Zar se Vukovar, Sarajevo, Višegrad i Prijedor nisu dogodili? Zar kamere nisu zabilježile genocidne deklamacije notornog naciste Šešelja, zadojenog hroničnim virusom povijesnog bjesnila?

Molim prijatelje, rado ću vam pomoći da skupa osudimo ulogu Izraela u piru čerečenja Bosne, ali, prije toga vas molim da svjetskoj javnosti pružite validne dokaze da ste pokrenuli odgovornost vlada u zemljama u kojima živite i koje i danas aktivno potpomažu tom fatalnom virusu da ekonomski pustoši Bosnu, da se ona depopulizira, da je i dalje u žiži makro-psiho-eksperimenta koji se planira i u novoj, dopunjenoj verziji.

Sve dok svi moji dragi prijatelji nesvjesno koketirate sa ološem, koji je, a da to i ne znate, upetljan u trgovinu ljudskim organima, u narkodilerske mega-biznise s krajnjim ciljem uništenja bosanske omladine, u čemu su pobrali već 90 posto najkvalitetnijih i najnadarenijih, morali biste preispitati svoj udio.

Moramo se uzdignuti iznad ekrana mobilnih telefona i računara i osvrnuti se na naš vlastiti udio u realnom hororu koji se dešava oko nas, u stanu ili kući najbližih susjeda. Ili su nam bitnije podjele, zavist, male i velike intrige…?

U više navrata sam spominjao da sam u rukama imao i prorađivao sa studentima brošuru zloglasnog geostratega i jednog od utemeljitelja grupe Bilderberg (kojoj pripadaju i Klintonovi) Zbigniewa Brzezynskog: „Kako razbiti Jugoslaviju“. Do u detalje su psiholozi CIA razradili strategiju kako pobuditi zavist čak i među domaćicama-komšinicama, kako preko njih do krvi posvađati njihove muževe, njihovu djecu. Ništa nije prepušteno slučaju. I sada dolazi šef CIA da priprijeti. Kome? Direktoru federalne uprave policije Draganu Lukaču koji javno izjavljuje da se plaši za svoj život? I neka se plaši. Zato prima platu. Da li je njegov život vrjedniji od života nesrećnog učenika Mahira Rakovca, ili Denisa Mrnjavca?

Dakle, dragi moji, pustimo mi sami sebe na miru, ko danas ima migrenu, ili se opekao praveći omiljeno jelo. Svrha i cilj plasiranja modernih telefona i jeste u tome da se razmjenjuju banalne misli ili posiju svađe. Da se pogledi od zvijezda i horizonata, od porušenih fabrika i rudnika, od spaljenih i iskrčenih šuma, od sveprisutne bijele kuge, bijede, mobinga, korupcije, ksenofobije i pedofilije, pognu prema “pametnim”, ali mrtvim ekranima. Hoće li nam smartfoni napraviti kruh?

Globalisti i naši primitivci na vlasti idealno surađuju i zarađuju na tim našim mini-svjetovima ukalupljenim u bezizlazne lavirinte malograđanštine, objeda, podvala, cinizma, svega, što pogoduje jedino lopovskom trijumviratu, a oni opet uzvratno psećeponizno to uzvraćaju svojim mecenama mentorima svjetskog terorizma, tako što teroriziraju vlastiti narod, prevarene, nasamarene birače.

Tek kada se izbije glavni faktor postojanja terorizma – kleronacistički šovinizam i umišljena nacionalna superiornost, CIA-MOSAD-MI6-IRIB-DGSE-MIT-BND-FSB…, neće imati šta tražiti niti će naći pogodno tlo u Bosni. Ali, sve dok imamo „vrsne“ diletante koji se ne bave svojim poslom već politikom, imaćemo među „prijateljima“ i komšinicama (koje bez ikakvog razloga mrze možda upravo nas i našu djecu) i gledaće kako da nam pređu našu među, otmu dio nekretnine ili unište istu, demonstrirajući golo nasilje, dajući nam jasno do znanja da smo kao svoji na svom  – nepoželjni. Tim oblicima terorizma ako se uspijemo suprotstaviti, izvoznicima smrti, već na njihovom tlu, u zemljama u kojima živimo, ili u samoj Bosni, lako ćemo izaći na kraj sa onima koji nam izmišljaju majke i nas proglašavaju vanbračnom djecom, bez kuće, bez korijena, bez jezika, bez povijesti i tradicije.

Šta nama ima reći direktor CIA John Brennan, ako je jasno da njegovi žandari ne uspijevaju kontrolirati one koje su sami stvorili? Ili, već uviđaju da će morati mijenjati strategiju i početi u američkim školama proučavati Kardeljeve „Pravce razvoje socijalističkog samoupravljanja“, koje su njihovi glavni konkurenti Kinezi ugradili u Ustav NR Kine.

A do tada, da li će Bosanci preživjeti sve salve i kanonade propagande uperene protiv njih? Ili će, nažalost, pobijediti omiljena naci-iredenta, začeta u katakombama „Rimskog kluba“, ili nekog sličnog?

I nakon dva milenija provjerena doktrina divide et impera tako divno funkcionira, zahvaljujući koruptivnoj svijesti-podsvijesti, maligno-malicioznog, lokal-primitivizma. 

Bez ujedinjene opozicije građana, svjesnih svojih osnovnih ljudskih prava, bez buđenja svijesti koja je dovela Mračni vilajet do svjetskog ugleda, a to je proleterska svijest, radnika, seljaka, progresivne omladine i intelektualaca-humanista, moramo to sebi trezveno priznati, i našim udjelom zbog urođenog ili nametnutog oportunizma, zbog pasivnosti i vjere u održivost nominalnih podjela, Bosna će biti izgubljena. Ni onih 467 građana koji su se 1991. upisali kao Hercegovci, neće je spasiti. Trenutno Bosanci spasavaju i te Hercegovce, ali, oni se kao davljenici u panici brane, prijeteći da u svom samoubilačkom činu na dno povuku i svoje spasitelje. Aferim i davljenicima i spasiteljima, ako prežive.   

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s