U Vatikanu se za Uskrs mole Luciferu, a Isusu tek kao njegovom sinu?

http://www.4dportal.com/hr/zavjere/4227-u-vatikanu-se-za-uskrs-mole-luciferu-a-isusu-tek-kao-njegovom-sinu

 

Svake godine povodom Uskrsa na Veliku subotu, kako u Vatikanu, tako i u svim ostalim crkvama možete čuti molitvu “Obredi svjetla” u kojoj se spominje Lucifer kao onaj koji donosi svjetlo (svjetlonoša), tj. u prijevodu kao “Zvijezda Danica”, a u daljnjem tekstu se Isus Krist spominje kao njegov sin. Ima li tu logike ili smo svi zavedeni?

Ovako izgledaju “Obredi svjetla” na latinskom gdje se u zadnjem odlomku upravo spominje Lucifer:

A ovako to izgleda prevedeno na hrvatski, s time da je Lucifer preveden kao “Zvijezda Danica”:

Kako to izgleda u stvarnosti, pogledajte u sljedeća dva videa:

U plamenu Lucifer zateče čovječanstvo: O Luciferu, ti koji nikada nećeš biti poražen, Krist je tvoj sin.

Ako bismo uzeli u obzir da se ipak radi o astrologiji, onda sve logično dolazi na svoje mjesto jer naravno da Lucifer (onaj koji donosi svjetlo), tj. u prijevodu “jutarnja zvijezda” ili “zvijezda Danica” donosi svjetlo (zoru), dakle iz tame dolazi svjetlo (sviće zora), što se događa svaki dan i događat će se “u vijeke vjekova” kako piše u obredima svjetla. Kada padne mrak naravno da svane zora, pa onda dan. Ovdje se još može spomenuti poveznica između mraka kao zla i svjetla kao dobrog, dakle borba dobra i zla (Horus i Set), ali opet u astrološkom smislu riječi. Ako uzmemo da je Krist sinonim za Sunce, onda “Krist je tvoj sin” zapravo znači da nakon zore izlazi Sunce koje donosi svjetlo i dan.

Više o ovim relacijama možete pogledati u odličnom dokumentarnom filmu “Zeitgeist”:

Ime Lucifer pojavljuje se jednom u Bibliji i to samo u prijevodu verzije kralja Jamesa (King James Version).

Hebrejska riječ prevedena s ‘Lucifer’ znači “onaj koji svijetli”. Septuaginta koristi grčku riječ koja znači “onaj koji donosi zoru”. Zato se u nekim prijevodima dotična izvorna hebrejska riječ prevodi s “jutarnja zvijezda” ili “zvijezda Danica”. No u Jeronimovoj latinskoj Vulgati koristi se izraz “Lucifer” (svjetlonoša), i to je razlog zašto se u nekim prijevodima Biblije pojavljuje ta riječ.

Tko je taj Lucifer? Izraz “svjetlonoša”, ili “Lucifer”, nalazi se u odlomku u kojem Izaija prenosi proročansku zapovijed Izraelcima da pričaju “priču o kralju Babilonskom”. Stoga je dio te objave prvenstveno upućen babilonskoj dinastiji. Da se izraz “svjetlonoša” odnosi na čovjeka, a ne na duhovno stvorenje, vidljivo je i iz sljedeće izjave: “Ti se u šeol svrže.” Šeol je opći grob čovječanstva — to nije mjesto gdje prebiva Sotona Đavo. Osim toga, oni koji vide da je Lucifer došao u to stanje pitaju: “To li je onaj koji je tresao zemlju?” Zamjenica “onaj” prijevod je hebrejskog izraza koji doslovno znači “čovjek”. Stoga je jasno da se naziv “Lucifer” odnosi na čovjeka, a ne na duhovno stvorenje (Izaija 14:4, 15, 16).

Zašto je babilonska dinastija dobila takvu uzvišenu titulu? Moramo uzeti u obzir da je kralj Babilona trebao biti nazvan svjetlonošom tek nakon svog pada, i to ironično (Izaija 14:3). Zbog svoje sebičnosti i ponosa babilonski su se kraljevi uzdigli iznad ljudi oko sebe. Koliko je ta dinastija bila arogantna, pokazuje njen hvalisav stav: “Izaći ću na nebo, više zvijezda Božjih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj. (…) Izjednačiću se s višnjim” (Izaija 14:13, 14).

‘Zvijezde Božje’ kraljevi su iz Davidove kraljevske loze (4. Mojsijeva 24:17). Od Davida pa nadalje te su ‘zvijezde’ vladale na gori Sionu. Nakon što je Salamun u Jeruzalemu sagradio hram, naziv Sion počeo se koristiti za cijeli grad. Pod savezom Zakona svi su izraelski muškarci bili dužni tri puta godišnje putovati na goru Sion. Tako je gora Sion postala ‘zborna gora’. Svojom odlukom da pokori judejske kraljeve i zatim ih ukloni s te gore Nabuhodonozor jasno daje do znanja da se želi postaviti iznad tih “zvijezda”. Umjesto da Jehovi pripiše zaslugu za pobjedu nad njima, on se oholo stavlja na Jehovino mjesto. Stoga se babilonsku dinastiju podrugljivo naziva “svjetlonošom” nakon što je zbačena na zemlju.

Ponos babilonskih vladara zaista je bio odraz stava koji ima “bog ovog sustava stvari” — Sotona Đavo (2. Korinćanima 4:4). I on žudi za moći i htio bi se postaviti iznad Jehove Boga. Pa ipak, Lucifer nije ime koje se u Bibliji odnosi na Sotonu.

Usporedbe radi, u masonskim obredima također imamo simboliku donošenja svjetla, tj. prelazak iz tame u svijetlo, kao simbol ponovnog rađanja.

Odlomak iz članka o hrvatskom masonu koji se inicirao:

‘Treći stupanj je bio najbizarniji. U potpunom mraku sam nakon dugog monologa braće ispred sebe o mistici Masona morao postati jedan od aktera priče o Hiramu Abifu – glasovitom začetniku reda. Čitav niz očito dobro uhodanih događanja iz posljednjih Hiramovih trenutaka i ubojstva. Položili su me na tlo i ‘sahranili’ uz konstantne navode dijelova legende. Kasnije je ipak bilo daleko bizarnije’, nastavlja Leon.

‘Nakon mraka osvijetljen je grob s lubanjom i kostima, poput piratske zastave. Nakon što su me uvjeravali u ‘neizbježnu sudbu’, okrenut sam u drugom smjeru, navodno prema istoku i ‘zvijezdi Danici‘, donositelju svitanja i jutarnjoj zvijezdi. Znao sam da se radi o Veneri iliti, kako pojedini kritički katolički krugovi pišu – Luciferu… Postao sam punopravni Mason’, završava priču.

____________________

Hrvatski mason za Dnevno otkrio: ‘Sanader i Rohatinski samo glume masone!’

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-mason-za-dnevno-otkrio-sanader-i-rohatinski-samo-glume-masone-77688?print=1

Autor: Utorak, 05. Veljača 2013. u 11:13

Stupnjevi masonerije, kako nam je potvrdio, ponajviše se razlikuju po novim skrivenim znanjima, načinu pristupa, zakletvi i rukovanju. Tako je Leonu (55) posebno za oko zapala fotografija bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg guvernera Željka Rohatinskog koji su međusobnim rukovanjem ‘kopirali Masone’.

Masoni su tajno društvo koje već desetljećima izaziva najveće moguće kontroverze, a o njima je napisano doslovno na tisuće knjiga, novinarskih i znanstvenih članaka.

Povodom teksta koji smo objavili prošli tjedan, na mail adresu nam se javio čovjek koji se predstavio kao Leon (55), Hrvat iz Bavarske, te nam je ponukan, kako on kaže ‘lažnim informacijama o prirodi reda’, odlučio uživo kroz razgovor otkriti kako izgleda inicijacija u prva tri stupnja reda.

Sanader i Rohatinski Masoni?

Iako je vidno da sugovornik daleko bolje poznaje materiju, zbog zavjeta nije želio previše otkriti – samo je potvrdio da je iniciran po masonskom obredu i nije prešao prvih deset stupnjeva. Razine, kako nam je potvrdio, ponajviše se razlikuju po novim skrivenim znanjima, načinu pristupa, zakletvi i rukovanju. Tako je dodao da mu je posebno zapala za oko fotografija bivšeg premijera Ive Sanadera i bivšeg guvernera Željka Rohatinskog koji su međusobnim rukovanjem ‘kopirali Masone’.

Možemo ustvrditi i da je bio vidno ciničan na bilo kakve upite u potencijalnim Hrvatima u masonskom redu. ‘Srbi su daleko dinamičnije prepoznali značaj društva dok Hrvati i dalje ovise o zaostalim tajnim službama i reliktima prošlosti. Ugled države ovisi o ugledu domaće masonske lože’, započeo je Leon, inače prosjedi i ćelavi muškarac bez njemačkog naglaska. Nažalost, nemoguće je potvrditi relevantnost njegove priče osim sličnih storija u referentnim knjigama.

Crkva i Masoni – pozitivna konkurencija

Možda i ponajbolji uvid u priču o ovom tajnom društvu dolazi putem novinarskog članka iz The Daily Telegrapha i njegovog izdanja davne 1871. godine. ‘Da je masonerija nastala prije Potopa, da je novonastala tvorevina, da je ateistička organizacija koja uništava dušu, da su dobrotvori ili politički pokretači iz sjene, da Masoni poznaju najveća znanja, da prizivaju Mefista na tajnim ritualima, da su njihovi obredi nebitni… To su samo neke tvrdnje koje šire znatiželjnici izvan kruga braće. Što manje netko zna, to više priča o masoneriji’.

Leon se složio da se novinski natpisi nisu promijenili u posljednjih stotinjak godina kada je društvo u pitanju, a isto tako nije želio komentirati koliko je ova tajnovitost zbilja konspirativne prirode. ‘Sve je to jedna alegorija, a crkva navodno oštro kontrira redu iako su nam obredi i djelatnost gotovo identični – rekao bih čak da smo si jedna pozitivna konkurencija’.

‘U red sam ušao putem preporuke i prošao smiješnu inicijaciju’

‘U Masone ulazite preporukom, za mene je agitirao vlasnik tvrtke za koju radim. Nisam kao svi otišao u ložu zbog znatiželje, htio sam postati inicijat zbog koristi što mi nitko nije zamjerio. Dobio sam halju sličnu kakvoj luđačkoj košulji sa zavrnutom nogavicom, otkopčanim gornjim dijelom i štrikom oko vrata… Kasnije sam doznao da je to alegorija na crkvena smaknuća u Srednjem vijeku. Iskreno, nije me se previše dojmilo, čak sam mislio da se nalazim među ridikulima’, slikovite je opisao ulazak u ložu i pristupanje prvom stupnju masonerije.

‘Kasnije mi je izrecitirana klasična zakletva, prislonjen nekakav bodež na prsa i morao sam se pokloniti Velikom Arhitektu svemira. Othodao sam s povezom na očima koji krug po loži, zatim su mi na sve upite Meštra odgovore navodili ostali meni nepoznati pojedinci, te mi je na kraju skinut povez. Izuzev klasičnih stupova Boaza i Jakina, upoznat sam i s dobro poznatim simbolima – Kutomjerom i Šestarom.’

‘Niti ulazak u drugi stupanj nije otkrio nikakve tajne’

Leon je dodao da su mu za kraj kao u školi uručena pripremna pitanja za sljedeći stupanj jer će ovaj puta sam morati odgovarati na upite. Dobio je i prilično skromnu bijelu pregaču kao poklon, a nakon svega se dobro slavilo na, po njegovom mišljenju, neformalnom druženju. Otkrio nam je i da se svi detalji uz par namjernih krivih podataka nalaze u knjizi ‘Hiramov ključ’ autora Christophera Knighta i Roberta Lomasa. Leon je išao tako daleko da je uvjeren kako su autori ili lažni Masoni ili namjerni manipulatori.

‘Inicijacija u drugi stupanj bila je za titulu ‘Brata’. Ovaj puta sam na sebi nosio samo onu kožnu pregaču, a nakon uspješnog polaganja ispita, opet sam se obukao u istu odjeću kao i na prvoj ceremoniji ali s nešto izmijenjenom simbolikom. Moram priznati kako su mi otkriveni isključivo oni podaci koje sam već više puta pročitao u raznim knjigama. Nakon svega je naravno uslijedila neformalna večera. Nisam bio nimalo impresioniran’, dodaje njemački Hrvat.

‘Klanjali smo se zvijezdi Danici, Luciferu iliti Veneri’

‘Treći stupanj je bio najbizarniji. U potpunom mraku sam nakon dugog monologa braće ispred sebe o mistici Masona morao postati jedan od aktera priče o Hiramu Abifu – glasovitom začetniku reda. Čitav niz očito dobro uhodanih događanja iz posljednjih Hiramovih trenutaka i ubojstva. Položili su me na tlo i ‘sahranili’ uz konstantne navode dijelova legende. Kasnije je ipak bilo daleko bizarnije’, nastavlja Leon.

‘Nakon mraka osvijetljen je grob s lubanjom i kostima, poput piratske zastave. Nakon što su me uvjeravali u ‘neizbježnu sudbu’, okrenut sam u drugom smjeru, navodno prema istoku i ‘zvijezdi Danici‘, donositelju svitanja i jutarnjoj zvijezdi. Znao sam da se radi o Veneri iliti, kako pojedini kritički katolički krugovi pišu – Luciferu… Postao sam punopravni Mason’, završava priču.

Naprasan odlazak s intervjua nakon monologa

Kasnije nam je objasnio da je priča o Luciferu zapravo alegorija i da mu je smiješno kako katolička crkva takav koncept odbacuje, a s druge strane slavi zvijezdu Danicu. Dodao je i da su u ovim početnim stupnjevima uklonjeni svi metalni predmeti s inicijata dok ih on nije morao ukloniti iz jednostavnog razloga – jer ne nosi nikakav nakit. Što se tiče situacije u Hrvatskoj, priznao je da postoje ‘određene strukture’, ali se samo smijao na bilo kakve upite o važnosti pojedinih članova.

Eventualnu poveznicu tajnovitih bavarskih Illuminata i Masona nije želio komentirati, izuzev mišljenja da je riječ o ‘medijskoj gluposti’, a također nije previše govorio niti o svojem trenutnom statusu. Nakon dugotrajnog monologa i opisa inicijacije u prva tri stupnja, očigledno vidjevši da su započela razna pitanja, Leon se zahvalio na razgovoru i napustio je prostorije ugostiteljskog objekta. Koliko je cijela priča istinita i ‘pije vodu’, teško je zapravo procijeniti – informacije su zapravo šture. Ponukani ovim zanimljivim razgovorom, kroz narednih par dana ćemo značajnije ispitati temu, te ćete moći pročitati što o svemu misle hrvatski stručnjaci o Masonima.

_____________

Ko je zaista papa Franjo

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s