Marjan Hajnal

Pozdrav iz Zemlje zalazećeg Sunca

24.3.2016.

IMG_0269
.
Pet sestara iz religiozne porodice na praznik Purim u Cfatu (foto M.H.)
.
Danas se slavi Purim, u znak sjećanja na izbavljenje Jevreja iz babilonskog ropstva. Tradicionalno, djeca se maskiraju u simpatične kostime i likove. Odan jedino humanosti, pasivno promatram ritual glorifikacije slobode i rezignirano konstatujem koliko su nekadašnji sužnji postali porobitelji i koliko će se kletvi sručiti na njih zbog nekolicine najgorih.
.
Uvijek se iznova čudim našim Bosancima, također vijekovima progonjenim, s koliko mržnje su neki od njih u stanju otvoreno pisati o Hitleru koji, po njihovom mišljenju, “nažalost, nije završio svoj posao”.
.
Najveći mrzitelji Jevreja ne shvataju da su na pola puta da postanu isti oni Jevreji o kojima pišu s neizlječivom mržnjom.
.
Dvostruko me stid: i loših Jevreja, i loših Bosanaca. Sami oni neka razmisle da li se i po čemu razlikuju. Osobno, stradao sam i od jednih i od drugih. Ne mrzim ih, čak ih i ne sažaljevam. Vjerujem u karmu i znam da sve što se prouzrokuje čak i negativnom mišlju, vraća se ustostručeno onom koji tako misli. Da ne govorim o reciprocitetu učinjenog.
.
Na slici su pet sestara iz Cfata. Pitam svakog dozivatelja Hitlera, koju od njih bi on lično ubio, a prethodno, sigurno, silovao? Hitlerovci su pobili 1,500.000 jevrejske djece, samo zato što su (karmički ih zapalo) rođena u jevrejskim porodicama. Hitlerovci-pedofili širom Europe su mnoge od njih silovali, iživljavali se na sve moguće načine, prije nego bi ih zatukli maljevima, poklali, ili, pogušili i bacili u krematorijume.
.
Recidivisti hitlerizma, nažalost, koji sebe smatraju Bosancima, a samo su sljedbenici handžarovske genocidnosti, zaboravljaju da pravi Bosanac duboko suosjeća sa svakom ljudskom tragedijom i da nikome ne bi poželio zlo. Od takvih je bilo pokušaja diskreditacije i moje ličnosti. Neko od nas nije Bosanac, ali jeste Hadž-Aminov sljedbenik, ili sljedbenik Ante Pavelića i Draže Mihailovića.
.
Umišljenom dr Dabiću, pokondirenom politikantu-psihijatru, koji bi mene sigurno rado vidio na spisku za krematorijum, jer sam se usudio govoriti javno o sljedbeništvu najcrnjih formi nacizma, danas će pasti presuda zbog genocida nad bosanskim Muslimanima. Uzalud se maskirao, njemu ni Purim neće pomoći da se oslobodi svog lika i svog prokletstva nošenog osvetom jevrejskog Boga. Tako će proći i svi oni nacisti koji ne razlikuju dobro od zla i u svakom jevrejskom djetetu vide cionistu i “informanta”.
.
Pozivam ih da se odluče: koju od onih sestrica sa slike ubiti prvu, pa onda i ostale. Samo, prije toga, obavezno neka se sjete da je istovrsnom ubilačkom mržnjom obuzet jevrejski Bog pobio i djecu u Gazi. Taj isti Bog, ili, “bog” piruje Sirijom i ubija djecu, jer ta su djeca od malena učena da djecu iz susjedstva treba svu pobiti, stjerati ih u more. 
Ko jednom gazi u krvi, neće je sprati ni u jednoj sinagogi, džamiji, ili crkvi, zauvijek će ga pratiti kletva jevrejskog Boga, kom se, u suštini, mole i ostali.
.
Bog krvi, tvorac tri religije krvi, krvna osveta, do istrage čovječanstva. To je sva suština podsvijesti i nadsvijesti “religioznih”. Dr Dabić (genocidni zlikovac Radovan Karadžić) je samo skupna metafora njihovog “boga”.  On im je i dijagnoza i kazna.
.
Ne slavim ni Purim niti bilo koji vjerski praznik niti imam snage i razloga da slične čestitam drugima. Svakom njemu njegov grijeh.
__________
.
   
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s