Saudin Cokoja

A koga je briga za ovo dijete?

https://www.facebook.com/saudin.cokoja?fref=ts

Trogodišnji utopljenik iz Sirije

Razmišljao sam, da li da objavim ovu sliku (kao i većina mojih prijatelja) ili ne. U jednu ruku i nije dobro, jer prizor je, ne znam, teško se može opisati, više nego bolan. Vidio sam dosta fotografija iz naše Srebrenice i svaka ima svoju tugu i bol, ali ova je nešto posebno teška i bolna.

Ovo je dijete i to MUSLIMANSKO, rodilo se negdje u Siriji a utopilo negdje u njemu nepoznatom moru. Ko je ubio ovu džennetsku pticu, koju su našli na plaži kako “spava”?

– Ubio ju je predsjednik Sirije, dinn dušmanin, zločinac, sektaš i tagut.

– Ubila ju je zapadna politika koju predvodi Amerika a koja je uspjela da zavadi muslimane, i to ne samo Sirije, nego Libije, Iraka, Egipta, Libanona, Jemena, Afganistana. To vam je američka demokratija, gdje kulturno u ime ljudskih prava i sloboda, opljačkaju što se može opljačkati a onda zavade narod te države da se krvnički ubijaju.

– Ubila ju je ulema islamska koja je pozivala na ratove, demonstracije, ubijanja a poslije su se pošutili i trenutno uživaju u svojim bogato opremljenim kućama, gdje im se ispunjava svaka želja. Njihova djeca su tako sretna, sigurna a sredstva za siguran život obezbjeđena.

– Ubile su je ekstremne i radikalne vojne formacije koje svoje djelovanje pripisuju časnom islamu. Radi se o skupinama za koje je Poslanik, s.a.v.s., još prije 1400 i kusur godina rekao da su džehennemski psi i da ih treba ubijati gdje se god nađu. To je najveća bagra i ološ koja se pojavila među muslimanima. Ovo dijete ubio je ISIL, El-KAIDA, NUSRA, HEZBOLLAH i druge terorističke skupine.

– Ubili su je arapski kraljevi, američke i izraelske sluge (marionete), Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Emirata. Ubili su je, jer su svoje granice zatvorili, ubili su je, jer su njihove vlade upetljane u rat u Siriji i drugim državama.

– Ubila ju je tkz. Islamska Republika Iran, koja svojim podlim djelovanjem, a inače su tako radili uvijek kroz historiju (podlo, iza leđa), ubija muslimane u Siriji, Jemenu, Iraku, Libanonu…

– Ubili smo je SVI MI, mi muslimani koji iz dana u dan, sramotimo našeg Pejgambera, a.s., postali smo kukavice, slabići, teški grešnici, plaćenici, marionete, sluge, ulizice. Prodasmo sve što se može prodati, od vjere, časti, ponosa, obraza.

A koga je briga za ovo dijete?

Zapad, EU, Arape, muslimane (općenito)? Nikoga nije briga, kao što nije nikoga bila briga za stotine ubijene djece u Gazi od strane cionista, kao što ih nije bilo briga za ubijenu djecu Bosne, kao što nikoga nije briga za stotine ubijene djece Afganistana koji su ubijeni “slučajno” u zračnim napadima Amerikanaca, kao što nije nikoga bila briga za djecu Somalije koji su umirali (i umiru) od gladi, kao što nikoga nije sada briga za djecu Sirije, Jemena, Iraka…

Njih je briga samo za VLAST, a za vlast, kao što se vidi, spremni su na sve, pa čak i djecu ubijati.

Znam da je i ovo moje pisanje samo šuplja priča, ali, Allah mi je svjedok, da mi je samo 24 sata vlasti, potpune vlasti, pa da ako ništa ovim zlobnicima, zločincima, tagutima, diktatorima, kraljevima i određenoj ulemi, pokažem kako je kad duša boli i vapi za pravdom

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s