Zijad Burgić

Aleksandar Vučić i bagdadski lopov

http://zijadburgic.com/2015/06/20/aleksandar-vucic-i-bagdadski-lopov/

Prica kazuje da je u Bagdadu bio neki lopov, ali ne obican, vec bas drukciji od svih poznatih lopova. Kada bi mejta stavili u kabur, on bi nakon obavljene dzenaze kradomice nocu otkopao mezar i skidao pokrove sa mrtvaca. poslije bi lijepo vratio zemlju i uredio mezar. Lopovluk se tako dugo ponavljalo, lopova nikada nisu otkrili iako su ga pomno ganjali i policija i familija umrlih i gradjani bagdada. ko zna zasto, uglavnom, lopovluk je najednom prestao i lopov se nije pojavljivao i mislilo se da je svemu kraj. Zakljucili su svi da je lopopv ili umro ili se preselio u neki drugi grad.

Sve bi ovo palo u zaborav da se nakon nekoliko godina ponovo nije pojavio slican lopovluk. Naime, opet bi neko kradomice nocu otkopavao mezarove i skidao pokrove sa mrtvih. svi su se cudom cudili takvom lopovluku i takvom poganom lopovu. tada se neko sjetio da se slicno desavalo i prije.

U sjecanje se tako savremenicima prethodnih kradja vratio bivsi lopova. Čak su o njemu poceli pricati s nekom vrstom respekta i postovanja. bivsi kradljivac je nakon obavljenog gnusnog lopovluka zatrpava grobove i time pokazao bar malo duznog postovanj prema mrtvim. novi bagdadski lopov je grobove ostavljao otvorenim.

Sad ce neko kazati kakve veze ima aleksandar vucic sa cijelom pricom. Ima! ukoliko posjeti srebrenicu zasluzuje respekt i postovanje u onoj mjeri u kojoj to zasluzuje onaj bagdadski lopov sto je birvaktile krao pokrove sa mrtvih i ponovo vracao zemlju i uredio mezar.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s