PREDSJEDNIK CRNE GORE FILIP VUJANOVIĆ:

“званична Црна Гора нема дилему да се у Сребреници 1995. године догодио геноцид”

Председник Црне Горе Филип Вујановић изјавио је да је званични став Подгорице по питању Сребренице идентичан ставу Савета Европе, који 11. јул обележава као Дан сећања на геноцид у том граду, и да ће и он и ове године присуствовати обележавању 20. годишњице са истим осећањем жаљења и туге.Filip Vujanovic campaigning in Podgorica

– За разлику од неких црногорских опозиционих партија, званична Црна Гора нема дилему да се у Сребреници 1995. године догодио геноцид – рекао је Вујановић.

Уочи доласка у Сребреницу на обележавање 20. годишњице од злочина, Вујановић је у интервјуу за сарајевски магазин Дани рекао:

– У Сребреницу ове године идем са истим осећањем које сам имао и 2010. када сам посетио Поточаре: са великим жаљењем и тугом јер се крајем XX века у Европи догодио такав страшан злочин; истовремено, одлазим са осећањем дубоког поштовања према свим невино страдалим жртвама сребреничког геноцида.

Ово говорим не само као председник Црне Горе, него и као човек који се нада и верује да се оно што се догодило у Сребреници неће поновити. Никоме и никада! – рекао је Вујановић

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s