Priredili: Jasna i Jasmin Mayor

Liljani - Bosna je samo jedna

KO TO TAMO “PEVA” O BOSNI

Šta nas to uči historija, za pametnog majka mudrosti ?
Pred svaki važan svjetski dogadjaj, vezan za Bosnu i Hercegovinu, upriliči se i “predigra”, koja zna uspavati i ublažiti stvarnost, pogotovo za prave Bosance, koji su ruku na srce, jedini istinski zainteresovani za suživot i normalizaciju tokova na Balkanu.
Ostale tri grupe naroda u BiH, to ni u kom slučaju nisu, a kroz ovih dvadeset i pet godina, to je i dokazano.

Srbi su od povlačenja Turaka sa Balkana zainteresovani za veliku Srbiju, kao i Hrvati za veliku Hrvatsku. Bošnjaci su zainteresovani isključivo za FILDŽAN” državu u kojoj bi najzad begovi povratili svoj primat, izgubljen povlačenjem Turaka sa Balkana, o čemu “Mladi muslimani” kopaju javno još od Titine smrti potpomognuti Srpskom akademijom nauka i umetnosti “SANU”.

BOSNA JEDINA IMA SVOJU HISTORIJU, PRIZNATU U SVJETSKOJ HISTORIJI

Prije dolaska Turaka ovi narodi, osim Bosanaca, nisu ni imali svoje države i one su isključivo nastale 1918.godine, te 2018. mogu komotno slaviti stogodišnjicu svojih osnutaka.
Dotad su im teritorije bile dijelovi velikih evropskih sila, od kojih su neki bili u vlasništvu čak i Bosne i njenih Bosanaca.
Sva morska obala, od Herceg Novog, pa do rijeke Cetine kod Omiša bila je bosanska, zajedno sa otocima na moru, sa izuzetkom Republike Dubrovnik koja je te 1918. godine i pripala novoosnovanoj Hrvatskoj.
No, za gubitak svoje obale Bosanci moraju biti “ZAHVALNI” Turcima koji su njihovu obalu uz pristanak Bošnjaka na tadašnjoj vlasti, prodali Mlečanima za 30 hiljada zlatnika.
Takodjer, isključivo Turci su krivi za nastanak imena “i Hercegovina”, na teritoriji Bosne.
Možda je to i razlog zbog kojeg Bošnjaci slave pobjedu Turaka nad Jermenima, bolje rečeno, jedini narod u Evropi koji slavi turski genocid nad Jermenima.
Prije dolaska Turaka Bosna je bila jedina država u Evropi u kojoj je bila zabranjena trgovina robljem, a to potvrdjuje i Povelja Kulina bana za vrijeme kojeg je država bila uredjena sa ljudskim pravima dostatnim za čovjeka u ono vrijeme.
Upravo je Kulinova vladavina u narodu zapamćena kao razdoblje blagostanja.
U tome leži porijeklo izreke “Za Kulina bana i dobrijeh dana!”
I njega su, ali sa zakašnjenjem od osam vjekova, mnogi svojatali pa znaju gdje se rodio, a kada to znaju – moraju znati i kada, ali da stvar bude čudnija ti isti ne znaju kada je umro i gdje, a što je logičnije jer se radilo o već proslavljenom čovjeku.
No, to je već stvar potrebe za svojatanjem i teritorije.
Naravno, u ono vrijeme susjedne zemlje, kao što rekosmo, nisu ni postojale, nego su bile u teritorijalnom sastavu i vlasništvu vladara BIZANTA, ili RIMSKE KURIJE, što će one, poistovječujući se sa svojim gospodarima i htjeti zloupotrebljavati željom za nastavkom teritorijalnih pretenzija.

SVJETSKA HISTORIJA O BOSNI

Svjetska historija će reći da je najmoćniji od južnoslavenskih vladara:
“(Stjepan) Tvrtko I. Kotromanić (* 1338; † 10. März 1391) regierte von 1377 bis 1391 als erster König von Bosnien. Tvrtko, der (von 1354–1366, 1367–1377) schon Ban von Bosnien gewesen war und damit Nachfolger von Stjepan II. Kotromanić, gelang es, das Land vom Königreich Ungarn zu lösen. Unter seiner Herrschaft wurde Bosnien zum mächtigsten Staat auf der westlichen Balkanhalbinsel, zu dem auch weite Teile Serbiens und Dalmatiens gehörten. Nach der Annahme des Königstitels nannte er sich Stjepan Tvrtko. Das griechische Στέφανος bedeutet der Gekrönte.”,
a sto u prevodu na bosanski jezik znači:
(Stjepan) Tvrtko I. Kotromanić (* 1338, † 10. marta 1391) je vladao 1377-1391 kao prvi kralj Bosne. Tvrtko, (1354-1366, 1367-1377) već je bio Ban Bosne i uspijeva Stjepana II. Kotromanića, izbaviti zemlju iz Kraljevine Mađarske. Tijekom njegove vladavine Bosna (a ne Hrvatska, ili Srbija) je bila najmoćnija država na zapadnom Balkanu, koja je uključivala velike dijelove Srbije (današnje) i Dalmacije (današnje hrvatske teritorije). Nakon usvajanja kraljevskog naslova on se zove Stjepan Tvrtko. Grčki Στέφανος znači pobjeda.
Znači, Evropa je prvog monarha Bosne smatrala Kraljem POBJEDE i dala mu naziv POBJEDNIK !

MEDJUNARODNE POLITIČKE IGRE OKO BOSNE

Danas se Bosancima “PEVAJU” sasvim druge “PESME”!
Bosna je od jedine zemlje slavenskoga juga postala “izmišljotina”, a izmišljene sa rodnim listom iz 1918. postale su istinske.

U tu svrhu počinjen je, i Medjunarodnim sudom u Hagu dokazani, GENOCID u Srebrenici.
Počinili su ga vojska RS i dijelovi JNA, te specijalne jedinice policija RS i Srbije 11. jula 1995. godine!

SR genocid

Nakon dvadeset godina od počinjenog genocida u Srebrenici, Amerika i Njemačka su započele sa rješavanjem problema na Balkanu, vezano i za ruskog izvoza rata na Balkan, ali “ne lezi vraže”, u to se iznenada upetljala i Velika Britanija koja želi da na sjednicu VS UN-a iznese lično svoj prijedlog REZOLUCIJE o Srebrenici.
Sve bi to bilo lijepo kada se ne bismo osvrnuli na slične dogadjaje kada je sudbina Bosne u pitanju.
Naime, svi se sjećaju vremena u kojem je svijet gotovo odlučio da kazni JNA zbog agresije na Bosnu i zločina nad gradjanima Sarajeva.
Eh, upravo tada u Sarajevo “slučajno bahnu” predsjednik Francuske Fransoa Miteran i dokaza kako je Sarajevo grad “normalnog” življenja i svijet naprečac odusta, te se masakr nad Bosnom mogao nastaviti.

POLITIČKE IGRE SREBRENIČKIM ŽRTVAMA

Za englesku REZOLUCIJU o Srebrenici Srbija vec preko svojih medija pušta probne balone i svira novu “uspavanku”.
Srbijanski mediji kažu:

“Ova najnovija ofanziva povodom 20. godišnjice srebreničkog zločina pokrenuta je iz Londona, saznaje Blic. Ovim se Britanija pridružila Nemačkoj i SAD, koje su već pokrenule svoje akcije slabljenja Srpske i Dodika.
Nakon dužeg niza godina i odlaska sa scene probosanski orjenti
Sadržaj britanske rezolucije još uvek nije poznat Vladi Srbije. Prema nezvaničnim navodima, biće navedeno da je u “Srebrenici izvršen genocid, Srbije neće biti direktno optužena za taj zločin, ali će na izvestan način biti dovedena u vezu s njim zajedno sa Republikom Srpskom”.

Da je baš Velika Britanija rešila da izađe pred SB UN sa rezolucijom o Srebrenici za istoričara Čedomira Antića, vrsnog poznavaoca britanske spoljne politike nije iznenađenje.

Antić kaže da je britanske diplomatije tradicionalno vrlo privržena Bošnjacima. “Poenta rezolucije je dugoročno nastojanje da bude uništena Republika Srpska. Godišnjica Srebrenice će proći u znaku pokušaja određenih krugova iz Britanije i SAD da se RS ukine”.

SRBIJANSKA ZLOUPOTREBA INTERPOLA

S obzirom da su srbijanske kontra-obavještajne strukture veoma mocne, jer gotovo sve su ostale netaknute kao zaostavštine iz Titovog vremena, a bošnjačka strana nezainteresovana, rukovodjena da gubitkom Srebrenice ostaje bez obaveza van “FILDŽAN” begovata, koje su nametnute od strane gradjana probosanski orjentisanih, a hrvatskoj varijanti za treći entitet to paše za očekivati je da se svašta desi.

Veliku moć i uticaj Srbije, njene diplomatije i njenih kontraobavještajnih službi dokazuju i mnoga hapšenja bosanskih gradjana, za koje je Medjunarodni sud u Hagu ustvrdio kako nema osnove za njihovo procesuiranje.
Srbija raspisuje CRVENE POTJERNICE i otvoreno dokazuje kako ona rukovodi INTERPOLOM, te da je sjedište INTERPOLA u Beogradu, a ne u Lionu, u Francuskoj.

Interpol je peta po veličini međunarodna organizacija po broju država članica, posle Univerzalne poštanske unije, FIBA (Međunarodne košarkaške federacije), Ujedinjenih nacija i FIFA-e (Međunarodne fudbalske organizacije). Ima 186 zemalja članica koje Interpolu obezbjeđuju budžet od 59 miliona dolara. (Poređenja radi, Evropol ima budžet od 90 miliona godišnje.) Sjedište organizacije je u Lionu, Francuska. Njen sadašnji predsjednik je Džeki Selebi, komesar Južnoafričke policijske službe a generalni sekretar Ronald Nobl, bivši službenik ministarstva finansija SAD. Nobl je prvi ne-Evropljanin na položaju generalnog sekretara.

Stvarno, kako to Srbiji uspijeva i to uvijek pred važan dogadjaj za Bosnu ?

MUČKI PLAN O POKAPANJU SREBRENIČKIH ŽRTAVA U KLADNJU

Naime, nužno je reći kako je bošnjačka “elita” u prvi mah srebreničko šehidsko mezarje planirala izgraditi u Federaciji BiH, pored Kladnja, te time raskinuti svaku vezu sa RS-om.

Medjutim, plan ukopa srebrebreničkih zrtava u Kladnju razbila je asocijacija Majke Srebrenice i Podrinja: Zineta Mujić, Ibran Mustafić i ostali, koji se danas zvanično ne pozivaju, ali se zato izgradila VIP-loža.

Ne pozivaju se ni oni koji su uz profesora Boylea “natjerali” glavnu tužiteljicu Haškog tribunala da se podižu optuženi za djelo GENOCIDA, što će biti presudna činjenica da zločin GENOCIDA potvrdi u svojoj presudi i Medjunarodni sud u Haagu.
Bošnjačka “elita” o tome tako “glasno” ćuti, da uši bole!
Znači, svima je cilj Srebrenica i njene zrtve, kao zadnja preostala prepreka za podjelu BiH koja danas na svojoj strani iskreno ima samo Bosance!

Ovim tekstom ni slučajno ne želimo opteretiti cijele narode, jer Sonja Biserko je više dobra učinila za cijelovitu Bosnu i Hercegovinu, nego svi Bošnjaci zajedno!
Da ne spominjemo pokojne beogradjane Bogdana Bogdanovića i Jovana Kapičića, koji je u devedeset i nekoj godini starosti bio premlaćivan na beogradskim ulicama, ali nije odustajao da i dalje tvrdi kako je nad BiH počinjen GENOCID.

Danas REZOLUCIJU samoincijativno priprema Engleska, a uskoro ćemo vidjet i kakvu.
Srbija napada Veliku Britaniju, tvdeći kako je tradicionalno na strani Bošnjaka, a pri tom misli na onu istu Englesku, koja je bila nosilac održavanja EMBARGA na uvoz oružja i to samo Armiji RBiH !

NESTANAK 99 % NOVCA NAMJENJENOG ZA ODBRANU BiH

(BOŠNJAČKI EMBARGO NA UVOZ ORUŽJA)

Embargo na uvoz oružja održavalo je i bošnjačko rukovodstvo, rukovodjeno ekstremnim krilom “Mladi muslimani”.

Najveći problem bio je misteriozan nestanak ogromnog novca koji je doniran za odbranu RBiH.
“Prema riječima samog Alije Izetbegovića za odbranu RBiH dato je oko 10 milijardi NJEMAČKIH maraka i tim novcem je, prema riječima samog Izetbegovića koji ih je izrekao na sjednici Predsjedništva RBiH augusta 1995. godine upravljao Odbor na čijem se čelu nalazio on, a u čijem sastavu su bili Hasan Čengić, Fatih el Hasanein, Šuajib Šeta, Senad Šahinpašić Šaja, Husein Živalj i nekolicina drugih. Šta se dogodilo sa tolikim novcem doniranim za odbranu RBiH? Kako je nestao i zašto nikada nije podnesen račun o tome kuda je nestao toliki novac!?

Tokom 1999. godine Sefer Halilović je u svom intervjuu magazinu “Dani” poručio Izetbegoviću da će ga smatrati kriminalcem ako ne položi račun gdje je nestao novac doniran za odbranu zemlje.

Kada se to dogodilo Izetbegović je odmah zatražio od tadašnjeg komandanta VFBiH Rasima Delića „Izvještaj“ koliko je oružja Armija RBiH kupila tokom 1994. i 1995. godine. Izetbegović je mislio da će, uskoro, ciframa ušutkati Halilovića, ali kada je Delić 14.4.1999. godine uputio odgovor Izetbegoviću, Izetbegović je, odmah, odustao od dalje javne polemike sa Halilovićem. Shvatio je da Delićev spisak neće moći pravdati sa 10 milijardi njemačkih maraka koliko je glasila Izetbegovićeva suma «za odbranu RBiH».

Delić je u svom izvještaju napisao sljedeće:

“Gospodine predsjedniče, na osnovu Vašeg zahtjeva dostavljamo Vam pregled MTS dobavljenih izvana 1994 i 1995. PUŠAKA : 76. 410 RPG-7 LANSER: 2.439 MINOBACAČA: 108 LANSER TF-8: 27 VBR: 17+ 47 JEDNOCIJEVNI BOMBE: 173.003 MUNICIJA: 101.166.000 PROJEKTILI RAZNI: 56.540 MINE ZA MINOBACAČ: 21.300 RAKETA TF-8: 754
Selam, general Rasim Delić”

Ako je, a jeste, Izetbegović 28.1.1994. godine kazao da je količina oružja u rukama ARBiH mogla biti jezičak na vagi koji odlučuje o ishodu rata, postavlja se pitanje zašto Armija to oružje i potreban novac za njegovu kupovinu nije posjedovala!? „Odbor“ za pare kojim je rukovodio Izetbegović nije isporučio ARBiH više od 110 miliona njemačkih maraka za čitavo vrijeme agresije što je oko 1% od ukupne sume novca koji su uzeli u svoje ruke. Pa gdje je onda 99% doniranog novca? Kada je Sefer Halilović kao član Parlamenta BiH pokrenuo 2009. godine pitanje donacija datih za BiH tada mu je uskoro poslana SIPA na vrata.”

ULOGA BOSANACA

Nakon ovakvih historijskih činjenica, očigledno je da su BOSANCI jedina probosanski orjentisana strana, a kakvom je planirana njihova sudbina, iako ih ima više nego Bošnjaka, Srba i Hrvata zajedno, vidjet ćemo za manje od mjesec dana na što će nas uputiti i REZOLUCIJA Velike Britanije o Srebrenici.

Bosanci ni u kom slučaju neće pristati na podjelu države, jer ih svakim danom ima sve više i smatraju da su već sada natpolovična većina, čiju riječ će drugi, treći i četvrti, morati slušati, htjeli oni to ili ne, a medjunarodna zajednica ce to morati poštovati jer oni ni u kom slučaju neće htjeti uzmaknuti!

Vrijeme je da se FAŠIZAM pokori na Balkanu!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s