Piše: Ibrahim Halilović

Ibrahim Halilović

REAKCIJA NA HAPŠENJE SEJFUDINA TOKIĆA I DODJELU NAGRADE “KARLO VELIKI” VALENTINU INZKU 

BOSNA – SVIJETU NA ĆENARU – ZEMLJA ZLIH GOSPODARA I DOMAĆIH I STRANIH, RAHAT PODANIKA, TEVEĆELIJA, VELIZDAJNIČKIH POLITIČARA I DODIKU NAKLONJENIH MEDIJA – ZEMLJA IGNORANATA GENOCIDA U KOJOJ JE PATRIOTIZAM KRIVIČNO DJELO! NE POSTOJI ZAKON KOJI ZABRANJUJE NOŠENJE ZASTAVA, ČAK NI ONIH ČETNIČKIH

(Listajući današnju bh. dejtonsku podaničku štampu)

FENA: INZKO PRIMIO NAGRADU „KARLO VELIKI“ – ZA DOPRINOS ŠIRENJA RAZUMIJEVANJA MEĐU NARODIMA I ZEMLJAMA CETRALNE EUROPE

Inzko je u Austriji. Lijepo se provdi za vikend. FENA OBJAVLJUJE VIJEST kako je upravo primio nagradu „Karlo Veliki“. Izjavio je, baš na dan kada je uhapšen Sejfudin Tokić, kada je Dodikov režim poručio da ne prizna ljudska prava Bošnjaka, niti prizna Republiku BiH niti dejtonsku BiH:
“U svom obraćanju prilikom prihvatanja nagrade, visoki predstavnik je istaknuo napore koji se poduzimaju na postizanju pomirenja i jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.“

Moj komentar: E, baš je nagrada došla u prave ruke. Nema pomirenja bez pravde – a pogotovo nakon ovakvih nezakontih postupaka Dodikog režima koji hapsi i progoni nevine ljude i državu Bosnu, ma kakav naziv imala – RBiH ili BiH. To je nedopustivo čak i u Tunguziji, ali Inzko ne bi bio debelokožac kada bi mu zaista stalo do građanskih prava i sloboda.
Ništa Ti ne radiš Inzko, osim što čuvaš genocni dejtonski sistem i genocidnu Repuliku Srpsku koja je sudski dokazano počinila genocid. U slobodno vrijeme brojiš silne pare koje si zaradio na čuvanju genocidne RS i ilegalnog sistema.

Ti nisi sposoban niti da očuvaš ilegalni Dejton za što si plaćen. Ti čuvaš RS i četnički ratni plijen. Dr. Kurćehajić te je osramotio kao neznalicu – jer ne znaš šta piše u dejtonskom ustavu, a kleteš se u njega. Sikter ti! Ti si jedan od krivaca za Dodikovo nezakonito kabadahijsko ponašanje, kršenje Detjonskog sporazuma i grubo, protupravno gaženje ljudskih prava, širenju islamofobije, pogotovo nezakonitim hapšenjem Sejfudina Tokića koji je na osnovu laži i falsifika prošlosti i sadašnjosti i isticanja zastava krivično osumnjičan za širenje nacionalne, vjerske i rasne mržnje. Kupi kofere i razguli iz Bosne, učini Dodiku i nama na volju. Neka te je stid, ali ti ne znaš za stid jer obraza nemaš kao ni tvoji poslodavci! Odlazi, jer ćemo lakše sa Dodikom bez Tvoje brige o pravdi i pomirenju jer ne zaslužuješ ni prezir, jer si obična gnjida. Prodao si svoju dušu i sve nas – đavlu! Dodik te kao tjera iz Bosne, a ustvari tvrdi Tvoj ostanak jer si njegov sluga i potčinjeni.

SDA UTVRĐUJE LISTU KANDIDATA – KUĆA GORI, A BABA SE ČEŠLJA

Do kasno sinoć, odnosno do rano jutros, na oficijelnoj stanici SDA nije bilo ni riječi o Tokićevu hapšenju. Ova veleizdajnička partija zadeverala se oko kandidacionih lista za SVOJ Kongres izigravajući demokraciju dok građane hapse pod lažnim optužbama. U međuvremenu – SDA se jagmi za vlast u Federaciji, dok Dodik krši dejtonski Sporazum, ne priznaje Bosnu, gazi osnovna ljudska prava i slobode. Pravi kongres pokajanja za veleizdaju države i naroda bi bila kongresna proklamacija koja proglašava Dejtonski sporazum – ništavnim, zahtijeva automatsku uspostavu RBiH. Umjesto toga, Bakir Izetbegović bi mogao i na Kongresu ponoviti svoju nedopustivu izjavu po kojoj Bošnjaci neće ukinuti RS. Dodik je evo ukida, ali je SDA neće dati. SDA je izdala rodni list RS, još samo da Kongres i Bakir udare muhur. Potpis je već tamo.

Sejfudin Tokić sa zastavom RBiH

„OSLOBOĐENJE“ – DIREKTOR GENOCIDNE POLICIJE RS VASIĆ KAŽE – NEMA RAZLOGA ZA TOKIĆEVO ZADRŽAVANJE U PRITVORU, ALI POLICIJA ĆE I DALJE HAPSITI TAKVE KAO TOKIĆ

Nekada antifašistički slobodarski list – danas SDA Bilten – „Oslobođenje“ objavljuje izjavu tzv. direktora tzv. poilicije (čitaj genocidne!) RS, kako nema razloga za dalje Tokićevo zadržavanje. On kaže:
„Pedsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić pušten je iz pritvora, jer nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.“
Vasić je još rekao da je produžavanje pritvora predviđeno za neka teža djela protiv bezbjednosti.

Naveo je i da će policija RS-a i dalje aktivno raditi na sprečavanju ovakvih djela.”
Džaba je što Tokić nije počinio ni teže ni lakše krivično djelo, niti je bilo ikakvog razloga za njegovo hapšenje i izlaganje gaženju osnovnih ljudskih prava i sloboda o strane Dodikovog režima – njegove i Vasićeve geocidne policije. Direktor policije koja baštini genocid ne bi bio na tom mjestu da ne viri iz Dodikove stražnjice i da ne – laže:

– Ratnim zastavama je mjesto u muzeju, a ne na ulici – rekao je Vasić.
Zna Vasić da to nije ratna nego zastava legalne Republike BiH koja se vihorila pred UN-om.

“Oslobođenje” nastavlja dalje: Sejfudin Tokić sinoć je pušten na slobodu nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

Iz pritvora je pušten i Adnan Bajrić koji je bio s Tokićem u vrijeme hapšenja.

Tokić i Bajrić su ispitani o okolnostima u vezi sa izvršenjem krivičnog djela izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

Uhapšeni su nakon što je Tokić jučer ispred zgrade Skupštine grada Banja Luka održao pres-konferenciju povodom godišnjice od prijema BiH u Ujedinjenje nacije, pokazujući tada važeću zastavu BiH.”

Vijest je sročila FENA. Ovo je podvala, ne samo Vasićeva, nego i Fene.
Novinari dejtonske Federalne novinske agencije morali bi imati makar trun znanja, a i zehru respekta prema Tokiću. Evo šta bi FENIN novinarčić i uredničić morali znati:

1. BiH nije nikad primljena u UN, nego je primljena REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA nakon regularnog referenduma GRAĐANA koji su glasali za njenu neovisnost.

2. To nije „tada važeća“ – nego i danas važeća zastava REPUBLIKE BiH.

3. Nisu Bošnjaci udarili ni na čiju slobodu, niti su počinili genocid pod bilo kojom zastavom, četnici jesu. Danas nastavljaju genocid – i slijepcu vidljv.

4. Četnici su rehabilitirani, prijete novim pokoljem Bošnjaka, noseći crne fašističke zastave koje po FENI i Vasiću ne izazivaju nacionalnu, vjersku i rasnu mržnju, zastrašivanje i prijetnju. One nisu za muzeja. Nisu jer ih treba spaliti – to su četničke zastave, zastave ubojica najvećih terorista na svijetu.

5. ZASTAVA KOJU JE Tokić pokazao – ona s ljiljanima i danas je jedno važeća zastava jer dejtonska ne važi – jer je nametnuta nezakonito od strane Visokog predstavnika. Štaviše, FENA koja se i sama kiti tom zastavom sa žutim trokutom, i ne primjećuje da je Tokić uhapšen BAŠ KAD JE DRŽAO TU ZASTAVU.

6. Znaju Dodikovi trojnaski konji u FENI da – čim patrioti na osnovu prava i pravde, punovažnih presuda o genocidu, uspostavimo Republiku BiH na što imamo sva zakonska prava – koje FENA ne spominje – nestaje dejtonska FENA, a njeni novinari i urednici moraće brže bolje brijati brade, ali nam neće moći prodati rog za svijeću.

SLOBODNA BOSNA – (neki je zovu Slobina Bosna) vlasništvo Senada Avdića, onog pjane koji se prodaje za flašu pive, u naslovu teksta se pita:

“PROVOKACIJA ILI PATRIOTIZAM: Dešavanje Tokića u Banjoj Luci”

Moj odgovor Avdiću je:
Provokacija, je to, jašta!

JER PATRIOTIZAM U DEJTONSKOJ DODIKOVOJ BOSNI NE SAMO PROVOKACIJA, NEGO I KRIVIČNO DJELO – po nakaradnim mjerilima monstruma Dodika i njegovih jataka kakav je Abdić. On zabranjuje komentare čitatelja na temu hapšenja Tokića da ne bi neko podržao Tokića, a uputio kakvu zasluženu kritiku i prezir Dodiku.

Da nije takvih hulja kao Avdić, Tokića bi bezrezervno podržali mediji i sva slobodoljubiva javnost, partije, udruženja, SDA bi pomakla održavanje kongresa i digla narod na noge da na osnovu pravosnažnih presuda traže ukidanje mrtvoga Dejtona. Tokića svi tapšu, ali malo ko štiti, a dejtonska država nikako. Bosna je zemlja mimo svijet, zemlja kojom vladaju njeni najveći dušmani. Kako takva država može štiti patriotu?

Umjesto podrške, Slobodna Bosna (sic!) (Sikter ti Avdiću!) ustupa svoj prostor šupljaglovoj Cvijanović koja u Dodikovom patološkom stilu laže. U glavi joj veliki pravi propuh, mozga ni zehre.

“Slobodna Bosna“ ne bi bila to što jeste – biva slobodni i neovisni medij – da nije dala priliku nekakvom šefu genocidne policije – nekom Lukaču – da laže kako je Tokić ometao obilježavanje smrti 12 beba koje je ubio genocidni režim. Tokić nije ometao to obilježavanje. Mogli su svi lagati, ali “Slobodna Bosna” je morala reći svojim čitateljima da je to laži, da je Tokić žrtva pomahnitalog Dodika, opasnog islamofoba i mrzitelja države Bosne i Republike i one dejtonske.
Kako nema demokratske i slobodne države, tako nema slobodnih i hrabrih građana – ima samo Dodik koji ruši genocidnu RS bolje od svih nas, samo mi to ne vidimo jer ga se bojimo, jer smo ćoravi kod očiju, a mediji to prešućuju. Zato PATRIOTIZAM NIJE SAMO PROVOKACIJA, VEĆ I KRIVIČNO DJELO podvaljeno i montirano patrioti. Ni jedan medij se ne osvrće na prijetnju direktora genocidne policije da će hapsiti one koji istaknu zastavu sa ljiljanima.

Tokić u izjavi “Dnevnom avazu” koji je iz sata u sat pratio “dešavanja” u Banjoj Luci, donosi izjavu Sejfudina Tokića po puštanju iz zatvora kako će on uvijek nositi zastavu države sa ljiljanima. Odmah zatim, Avaz dodaje biber po pilavu i pita:
“JESTE LI ZADOVOLJNI SA ISTRAŽNIM ORGANIMA?”
Moj komentar: Kako ne bi bio zadovoljan, hem je nelagalno uhapšen, hem protuzakonito isljeđivan, i to od isljednika – policajaca koji su tražili Tokića da ga propuste kroz svoje šake. Ti “isljednici” su po Tokićevoj izjavi možda učesnici u genocidu, a ako nisu – oni su poslušna Dodikova vojska koja nema blage veze sa zakonom jer ne postoji zakon koji zabranjuje isticanje zastava – čak ni četničkih!

LAJKOVI NA NAŠEM ZIDU NA VIJEST O HAPŠENJU TOKIĆA

Kava je to sramota od strane patriota koji su se ubacili u kolonu boraca za Bosnu! Postiđen sam zbog toga, propao bih u zemlju. Oni udaraju “like” i na vijest da je neko ubijen, opljačkan ili preselio na Ahiret…

Da nisu to što jesu, građani bi se digli na noge i braneći Tokića, obranili i sebe i svoju slobodu – svoju državu.

Dodik im je puži ponovno priliku, Tokić se žartvovao.

Žao mi je i stid me je što nisam na putu iz Canade u Bosnu, u Mrkonjić-Grad – stigao na vakat jer bih sigurno, sto posto, bio uz Tokića sa državnom zastavom RBiH, pa neka i me hapse i montiraju sto krivičnih djela. Patriotizma se ne odričem ni po cijenu života.

Jučer je hapšen Tokić, sutra smo na redu mi ostali.

*
Napomena:

Naša grupa (ZAHTJEV ZA POVRATAK U ŽIVOT USTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE) se polahko osipa.
Možda bi najbolje bilo da je ugasimo jer ovdje se samo komentariše, kukavički tapše Tokić, ali ga se u Banjoj Luci ostavlja samog, pa je to tapšanje Dodiku! Udara se “like” (sviđa mi se) na vijest o Tokićevu hapšenju, dok se malo ko odaziva na njegov poziv da istakne zastavu sa ljiljanima na svom pendžeru, a niko s njim u Banjoj Luci, osim Bajrića!

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s