RATNIM BUBNJEVIMA DO MIRA U “JOJ” KUĆI

(Kamberova strategija zastrašivanja)

Pripremili: Jasna i Jasmin Mayor

Kamber

Konacno se odgonetnulo zbog cega je Asim Kamber, kao Bakirov kurir, bio u tajnoj posjeti kod Milorada Dodika u koju ga je tajno vozio, kako rekose iz tog entiteta, opcinski tajni vozac iz Sanskog Mosta – Fudo Ceric zvani Srce, a ne Asimov stalni vozac Amir Zukic-Blicko, kako su mnogi mislili.
Blicko za ovo Asimovo putesestvije i ne zna!

ASIM KAMBER

Kamber je poznat po obavljanju najprljavijih usluga, cinom podmetanja i okrivljivanja nevinih, pa ga zbog toga i drze, mada mnogi od njega zaziru i klone ga se.

Clan je HDZ-ea R.Hrvatske jos od osnivanja, a u ratu je bio bojovnik Mercepove grupe sa cinom.
Kamberova supruga Zerina je bila tajnica u Ministarstvu Republike Hrvatske “MORH” gdje je provela cijeli ratni period, 1631 dan, ili 4 godine, sest mjeseci i par dana.
Sluzbu u “MORH-u” zavrsava isti dan, kada se i pojavila u Sanskom Mostu.
Asim Kamber je dolaskom u Sanski Most isti dan pristupio SDA stranci, te je tako u isto vrijeme postao clanom HDZ-ea Hrvatske i SDA BiH i sa putovnicom samo R.Hrvatske!

Nikada mu se nisu povjeravale neke znacajne funkcije.
Njegov najveci domet je uvijek bio skupstinska klupa USK-a, a ovaj put cak i na federalnom nivou, mada nije dobio glasove gradjana nego po “zasluzi”, upravo radi prljavih usluga.
Kao u ratu Kamber i u miru suradjuje sa sve tri strane!

Njegov najveci pothvat je ipak bio hajka i LIKVIDACIJA komadanta 7.KORPUSA Armije RBiH, generala Armije RBiH Mehmeda Alagica, u kojoj je imao nekoliko pomagaca u Sanskom Mostu, medju kojima mu je najkorisniji bio Nijaz Kadiric, zbog tadasnjeg svoga uposlenja u OSCE-u, koji je stetne izvjestaje po tadasnjeg nacelnika Mehmeda Alagica, pisane kamberovom rukom, podmetao uz ostale.

Kadiric je bio glavni prevodilac u OSCE-eu, sa sirokim ovlascenjima djelovana, medju kojima je i u ime OSCE-a prisustvovanje sjednicama opcinskih vijeca u USK-u, te kontrola istih.
O svemu je pravio svojerucne zapisnike i dostavljao ih.
Danas je clan SBB stranke, u kojoj je po Kamberovom nalogu nacinio lom i do kraja je unistio, nacinivsi prevarom da se u skupstini USK-a nadju samo clanovi SBB-ea iz Sanskog Mosta, cime je u cijelom USK-u usadio nepovjerenje u tu stranku.

Danas Kamber ima osnovni cilj donIjeti psiholoski mir Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegovicu, bez obzira po koju cijenu.

BAKIR IZETBEGOVIC I MILORAD DODIK

Milorad Dodik i Bakir Izetbegovic ulaze u zavsnu fazu bitke za spasavanje od zakona, a u tu svrhu nude strah od bratoubilackog rata, kao jedini “izlaz”!
Ako se stvar po njih pozitivno ne rIjesi, pa makar i ratom, primjena zakona im lahko moze donijeti visedecenijsko obitavanja po kazamatima.

Naravno, po potrebi se ocekuje i uskakanje u igru Dragana Covica, najvjernijeg pomagaca iz reda hrvatskog naroda, kojemu takodjer, sto se tice sudovanja, ne “cvijetaju ruze”.
Mada, mora se priznati, Covicev posao vec obavlja Kamber!
Ako sta, “nedaj Boze” zapne, Dragan ce krenuti u treci entitet i…

Tako su oni zamislili, ali je veliki problem narod, ili ti be-ha gradjani, koji s pika pitaju:
“Za koga da ratujemo, jel za one koji su me opljckali, pa mi dIjete umire od gladi?”
Da stvar bude gora, to pitanje vec odavno postavljaju i Srbi i Hrvati i Bosnjaci, dok Bosanci i Hercegovci otvoreno kazu da bi ovaj put znali sta treba raditi!

Upravo su za tu potrebu na drustvenim mrezama pusteni i psi “LAJACI”, cija je zadaca da olajavaju suprotnu stranu uzvicima “Sad cemo ih”, te “najzad je bilo vrijeme” i “ovaj cemo put rascistiti za sva vremena”.
Naravno, na drustvenim mrezama SDA posjeduje i profile sa srpskim imenima, pa cak i cirilicnom tastaturom i hrvatskim imenima koji sluze za napade na bosanske muslimane, ako kojim slucajem zataje i ne uzvrate “ljubav”.
Napadi ce biti predstavljeni kao napadi na bosanske mulimane i po koja uvreda Islamu.
I na drugoj strani je istovjetna taktika, koju razradjuju Dodikovi strucnjaci sa Asimom Kamberom.
Cilj je jasan, mobilisati sto vise pristalica, satjerati im strah u kosti i na taj nacin ih drzati pod kontrolom!

OMALOZAVANJE TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA I STVARANJE AVERZIJE U NARODU

Razvila se i neka cetvrta strana, kojoj je vise nego mrsko svadjati se u ime Bakira ili Dodika, a kamoli ginuti za dokazanog svercera “Ronhil” cigaretama, te ljubitelja obitavanja po trezorima, i prvog nasljednika bosnjackih grbaca .

Upravo zbog brutalnih pljacki, koje izvode podanici ove dvojice i Dragana Covica, kod naroda se razvila AVERZIJA prema bilo kojem politicaru iz bilo koje druge stranke, cemu je SDP, takodjer doprinio tom osjecanju, besprijekornom suradnjom u kriminalu sa SDA strankom.
U skupini Dodikovih Srba, Bakirovih Bosnjaka i Covicevih Hrvata, najvise je logisticara, vodja borackih organizacija i tajkuna, koji su na sve tri strane, kao najpodobniji, dobro omrsili brke.

U isto vrijeme dok su im “vodje” mrsili brke, demobilisani borci su sa svojim porodicama skapavali od gladi, prebivajuci: bez struje, kruha i vode, a neki bogme i po pecinama, spiljama, ili haustorima.

Statistika kaze da je, ne racunajuci Srbe i Hrvate, vise od 5 hiljada demobilisanih boraca Armije RBiH oduzelo sebi zivote, iskljucivo zbog nebrige bosnjacke vlasti!
Bivalo je i Zlatnih ljiljana sa takvom sudbinom!
Svi su ih izdali i slagali!

Razlozi su na obje strane bili istovjetni, k'o jaje jajetu.
U taborima SDA i SNSD-ea kuljalo je nezadovoljstvo zbog vodjenja politike samovolje i rasipnistva, te kadrovskih rokada u kojima su iz dna mulja poceli izranjati najcrnji likovi od kojih su cak i u tim strankama zazirali, obliveni znojem straha !

Apsolutno svi optuzenici, koji su vjerodostojnim dokazima optuzeni za visemilionske: pljacke, mito, korupciju i zloupotrebu polozaja i ovlasti, pusteni su na slobodu kao da se nista nije desilo, a kazamati su se zatrpavali obicnim pukom, kaznjavanim zbog metra ogrjevnog drveta, krompira ili “ukradenog” kruha !

Kao sto smo pred samu Novu godinu I objavili, vec tada su se razradjivali planovi za odbranu u prvom redu POZICIJA, a nakon toga i stecevine PLJACKOM, pa ako bude trebalo i uz prijetnju ratom i to svome narodu !

PROBLEMI U SNSD-eu I SDA, ZVANI SENAD SEPIC I IGOR RADOJICIC

U SDA se kao protuteza Bakiru Izetbegovicu nametnuo Senad Sepic iz Cazina, koji je svoju karijeru gradio na cvrscim temeljima od Bakirovih, lisenu mracne proslosti i veze sa podzemljem.

Za razliku od Bakira, Sepic je veoma obrazovan i nacitan covjek kojemu nisu strana prijateljstva ni sa ljudima iz drugih stranaka.
U krajiskim SDA kuloarima, Sepic je priznat i ima veliki uticaj i podrsku.
On je po Bakirovom shvatanju prijetnja koja bi ga na kongresu SDA kostala predsjednicke “lente” u stranci, a time i “vezanja ruku”, sto bi ga onemogucilo i u samovoljnom odlucivanju na samom drzavnom nivou, a bogme i dalo mu uputnicu za najavljena procesuiranja .

Danas velika vecina u SDA smatra kako Bakir nije vican politici, nema nikakvog ugleda, djeluje sirovo.
Posjeduje veoma mali fond rijeci, te se ponavlja i vise bi se reklo da je neuk, da nema adekvatna rjesenja niti znanja za ono o cemu zeli samostalno da odlucuje.
Mnogi koji ga poznaju tvrde da kada bi se cijenio njegov rad, sposobnost i znanje, da se ne bi probio ni u Opcinsko vijece neke kasabe.

KONGRESI SDA I SNSD-ea USLOVILI TRGOVINU

Za Bakira je Kongres SDA stranke postao posljednja sansa i pitanje zivota!
Zbog “prijetnje” zvane Sepic, Bakir je Kambera morao ugurati u Parlament FBiH, kako bi ovaj pristao na svoju djelotvornost protiv oponenata u SDA.
To nije bilo dovoljno, pa je Kamberu udovoljeno da njegov covjek Senad Kljajic bude MINISTAR POLICIJE USK-a, a dvije njegove poslusnice da obavljaju posao TUZITELJICA u tuzilackom odjelu u Sanskom Mostu .
Zadatak im je da stite ledja Kamberu!

S druge strane kod Dodika, umjesto ruze, procvjetao Igor Radojicic, pa nece ni na sjednicu SNSD-ea da dodje, nego porucuje da je najbolje i za Milu “Ronhila” i za SNSD da se u prijateljstvu rastanu, jer kako on kaze, ovako vise ne ide.
Ukoliko Mile “Ronhil” ne postupi po uputama Radojicica, ovaj kani osnovati novu stranku, sto bi oslobilo clanstvo SNSD-ea za bar 60 %
I Dodik i Izetbegovic su u veoma teskom polozaju i njihova sudbina je medjusobno povezana i zavisi od Kongresa SNSD-ea 25.aprila 2015.godine i Kongresa SDA stranke 26.maja.

KAMBEROVA ZADACA

Da bi ih uveo u “mirne vode”; Kamber vec mjesecima mesetari i hoda po cijeloj BiH!
Blati i olajava Senada Sepica iz SDA i Igora Radojicica iz SNSD-ea:
Organizira i pravi neprijatelje, od kojih bosnjacki i srpski narod moze spasiti samo “dobrota” Bakira i Dodika.
Vec odvno se cetnici postrojavaju.
ISIL se javno reklamira, nosajuci majice po najmnogoljudnijim i najprometnijim dijelovima BiH, sa namjerom da od medija budu primjeceni.
Na obje strane se pristupa izazivanju jeze i nelagode.
Za te rabote se biraju i placaju ljudi mentalno nesposobni da shvate sta rade.
Stvara se odbojnost srpskom puku od pristalica ISILA, a bosnjackom od cetnika i njihovog postrojavanja.
Vec se skrnave bogomolje, pise se svasta, ali nema zeljenog efekta.
Cak sto vise, javlja se otpor prema nacionalistickom primitivizmu i sve se vise kritikuju, sto je dovelo do toga da se javno pocelo pretpostavljati kako je sve to djelo i igra Dodika i Bakira, te da im je vrijeme proslo, a sto se moze osvetiti Kamberu, kao strategu i izvodjacu.

TANTALOVE MUKE ASIMA KAMBERA

Od silnih neuspjeha, nekad uspjesnih metoda, Kamber je u vise navrata znao posjecivati HITNU pomoc u Sanskom Mostu, svjestan da se uz sve, sto su mu spocitavali UGSM-ovci, moze nalijepiti i “igra” ratnim bubnjevima, koju mu Jasna i Jasmin Mayor spocitavaju jos od izbora 2014.godine.
Pritisnut ogromnim brojem dokumenata i dokaza o njegovoj “IGRI” za sve tri nacionalne strane, te velikom doprinosu unistavanja privrede u cijelom USK-u, a ne samo u Sanskom Mostu, Kamberu je rusenje bilo kojeg od Dodika i Izetbegovica, ravno namicanju omce oko vrata.
Asim Kamber nema drugog izlaza, osim zadrzavanja obojice na vlasti, a time i status-qvo situacije u BiH, inace njemu nece biti lagodno zivjeti ni sa hrvatskom penzijom ni u Zagrebu, gdje ima stan, niti u Dubrovniku, u kojemu ima ogromnu visespratnicu.
Kamber je sebi stvorio ogroman broj protivnika nanoseci im zlo, da je pitanje ima li i u jednom trenutku mira od straha zbog svojih zlodjela?
May mjesec za Asima Kambera ne prestavlja samo puki mjesec u kalendaru, nego strah od sutrasnjice, zbog cega vec cesto prima sprice za umirenje, zbog sve jacih psiholoskih unutrasnjih lomova!
Da li ce on, i tako bolestan uspjeti ,donijeti psiholoski mir Dodiku i Izetbegovicu, pa makar i ” BUBNJEVIMA RATA”, ili ga on stvarno priziva?

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s