Igor Galo

o partigiano

„Mirni dan u Zagrebu …“

Danas je zadnji dan veljače 2015, 28. Nije neki datum vrijedan sjećanja ali je pored ostalih nevažnih stvari i godišnjica smrti Ante Starčevića koji je zajedno s Eugenom Kvaternikom sredinom 19.stoljeća osnovao Stranku prava u Hrvata. Kako stare knjige kažu ili lažu, borio se za jedinstvo Južnih Slavena i odcjepljenje od Beča i Pešte. Međutim, vele danas suvremeni tumači povijesti u Hrvata, „nemamo mi ništa sa Slavenima, mi smo Iranci“, pa nas se to zajedništvo od Beča prema jugu … ne tiče mnogo. Ali, vele učeni povjesničari, brinuo se jako i već  tada nagovijestio  teror i hegemoniju  Beograda, ukoliko se „razdruženje“ od mrske nam imperije KuK nekim slučajem dogodi, ne našom zaslugom – jel’ te!?

Vrli Ante predskazao je našu tužnu sudbinu kakvu je evo i Karamarko, naš budući Premijer po Nostradamusu, odma’ spazio čim ju je vidio i zatim poduzeo sve potrebne mjere legavši pod meku MERKEL čizmu.

Prije što nastavim o današnjem danu moram se osvrnuti na jesen devedesete  godine  prošlog milenijuma u Zagrebu, kad je crna družina Dobroslava Parage i njegove HSP  (hrvatske stranke prava) i HOS-a, nelegalno udarila tabor u Domu Ante Starčevića u zgradi preko puta Glavnog kolodvora s jedne strane i Grand hotela Esplanade s druge strane. Da nije bilo Doma udarili bi šator na Tomislavcu. Koga briga kad je „naša stvar“ u pitanju. Družina je uzurpirala i ideju i ime stranke od prije 150 godina i prozvala se jedinim ispravnim sljedbenikom sa svim pravima da nam život i sudbinu određuje.  Svježe snage crnokošuljaša, pristiglih iz dijaspore i domaći „spavači“ iz naših redova, naglo probuđeni i nakićeni autentičnim arhivskim znakovljem  vampirske NDH, nazidali su grudobran vrećama pijeska i postavila jedno malo „topče“, za svaki slučaj, u centru prijestolnice nas Hrvata  – a  sve u obranu izvornih ideja Ante Starčevića. Akcija vrijedna  studiranja na West Pointu.

A, neprijatelja na svakom koraku … Jedni napreduju iz pravca tramvajske stanice, drugi nadiru iz pothodnika, treći vire snajperima iza obješenog rublja na skromnim balkonima zagrebačkih višekatnica. Elitne jedinice opskurnih tipova međunarodne zajednice za pomoć u tranziciji, iz jednog sranja u drugo još gore, nadiru iz hotela Esplanade. Međutim, a tako će povijest pamtiti – to je bila herojska obrana Zagreba, sad tek vidimo – vrijedna braniteljskih penzija – do zadnje lipe. Gojazna, odnosno bolje reći puzdrava figura Dobroslava Parage zračila je nadom ali i garantirala ostvarenju konačnih ciljeva hrvatskog naroda na tragu ideja Ante Starčevića, a sve naravno protiv terora i hegemonije Beograda. Prilikom njegovog ulaska u glavni Stan stranke „topče“ je ustalo u stav mirno, a posada popadala na koljena pred poglavnikom – ali ne zadugo. Udruženi mrzitelji svega izvorno hrvatskog, očito u nedostatku želučane kiseline, nikako nisu mogli svariti očito krivo protumačene starčevićanske ideje sa slikom Ante Pavelića u glavnom Stanu stranke sa stavom iz preambule Ustava RH o „antifašizmu ili tako nečem sličnom…“ pa su samoproglašenog Poglavnika D. Paragu zamijenili istim ili još gojaznijim i masnijim Antom Djapićem. Na sreću svekolikog Hrvatskog naroda u tranziciji ka sreći, veselju i ostvarenju svog jedinog cilja – ponovno biti kmet i podanik za „vjeke vjekova“.

Ovu su jadnu naciju pravaši usrećivali svojim raznim mutacijama – kao HČSP, zatim  HSP Ante Starčević koju je vodila američka Kalamity Jane na Harley Davidsonu – Ruža Tomašić, preko sreće HSP-a Daniela Srba uz razbijanja ćiriličnih tabli, do ovog što nam je danas pripremila Autentična Hrvatska Stranka Prava koja je naumila postrojiti svoju stranačku vojsku  pod repom konja Bana Jelačića na istoimenom trgu.  Priredba s postrojavanjem zadriglih, masnih tipova izbečenih očiju i žila na vratu, a koji se ne usuđuju reći da su ustaše, izostala je ukazom Ministra unutrašnjih poslova RH Ranka Ostojića. Šteta, mogla se Hrvatska konačno suočiti sa svojom autentičnom vojskom.

Ne zavaravam se, postrojavanje je obavljeno  pod smokvinim listom Ustava RH. U dubokoj i mračnoj sjeni „smokvina lista“ čeka se samo „Zovi, samo zovi…“

Skromno javno postrojavanje preseljeno je na pitome Podsljemenske brežuljke, nedaleko Kulmerovih dvora, u Šestine, uz grob A. Starčevića. Nacija je ostala bez daha …

Uglavnom, kako je postrojavanje stranačke vojske AHSP bilo ranije najavljeno stigao je poziv neformalnih grupa antifašista, nestranačkih udruga za zaštitu ljudskih prava, pripadnika Radničke fronte u nastajanju, pa čak i anarhista, za mirno antifašističko okupljanje na istom mjestu – Trgu Bana J.J. Anarhisti, postrojeni pod nekakvu zastavicu sa stidljivim i nečitkim obilježjem na kojoj su dominirale dvije boje – crvena i crna, najranije su se okupili oko zdenca, vrela života. Pada mi na pamet novi slogan hrvatske turističke zajednice „Hrvatska – puna života“, kako to obećavajuće zvuči!

Elem, zastavice nisu stigli niti razviti a već su ih došli popisati specijalci. Pomislio sam da su nam to kosovski Albanci došli dati podršku ali dvoglavi crni orao nije bio vidljiv na crveno-crnoj  podlozi.

Zagreb, 28.02.2015 - Inicijativa Ujedinjeni protiv fasizma organizirala prosvjed na Trgu bana Jelacica

Čuvajte nam antifašiste

Pomislih na čuvenu izjavu Prvog  Oca nacije, od kasnijeg niza „očeva nacije“, Ante Stačevića: „Makar Hrvatska bila samo uru dugačka i uru široka, makar u njoj bilo samo pet Hrvata, neka ih je pet al’ neka su slobodni i sretni“ – do boli je istinita i po širini i po broju sretnika.

Kao i proročanska, dalekovidna: „I neka se zna da hrvatski narod ima budućnost, a tu budućnost neće određivati Austrija, nego Bog i Hrvati!”

Pošto Hrvati vrlo malo, odnosno ništa presudno za svoju budućnost neće određivati, kako stvari stoje, a Austrije i Ugarske u onom obliku nema – sve su šanse da će nam bog i tuđa batina odrediti  budućnost!

Ne znam što je bilo tužnije u nastavku okupljanja na Trgu. Stotinjak nas okruženi jakim snagama specijalne policije koji nas brane od ostatka hrvatskih građana, valjda fašista – ukoliko smo mi antifašisti …

Zagreb, 28.02.2015 - Inicijativa Ujedinjeni protiv fasizma organizirala prosvjed na Trgu bana Jelacica

Antifašistička sila

U pojedinim europskim zemljama s dugotrajnom demokracijom, Italiji na primjer, viđao sam da policija čuva fašiste od antifašista, pa čak i u Njemačkoj policija čuva svoje naciste od batina kojim bi ih građani isprašili (nadam se) … Jedino u Hrvatskoj policija čuva ovo nekoliko antifašista od batina koje bi dobili od naših domoljubnih sugrađana. Međutim, zna policija što radi i koga se treba štititi, a sve to zbog one jebene  preambule u Ustavu RH. Što nam je to trebalo pisat u Ustav, jeb'la ih Europa!

Igor Galo

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s