Ibrahim Halilović

IbHa

Evo zašto nisam ni ja Čarli!

Već sam u jednom prethodnom tekstu pod naslovom „Svi smo mi Izetbegovići…“ napisao kako smo dvolični, kako za iste ljude i njihova (zlo)djela  imamo različite aršine.

Samo što sam postirao tekst, pročitah misao Edisa Grabovice:  „DEFINITIVNO, MI SMO NAJPREVRTLJIVIJI NAROD!“
Edis javno tvrdi kako on nije Charli, a malo prije isto je ustvrdio i Nino Aličković.
Evo zašto nisam ni ja Čarli!
Nisam, jer se ne slažem ni sa zloupotrebom slobode govora vrijeđanjem Božjeg Poslanika preko kojeg je Bog Dragi spustio Svoju Knjigu, Riječ, Objavu. Tumači te Objave nisu oni koji su poubijali novinare i građane u Parizu.
Drugima ne činiti ono što ne bi poželjeli da drugi učine nama.
Drugim riječima, ne praviti smutnju po zemlji, ne lagati, ne krasti, ne ubijati, ne otimati… Ljubiti bližnjega svoga!
Nažalost, Riječ Božju najmanje slušaju i slijede baš oni koji se najviše zaklinju u Boga.
Najsvježiji primjer je pokolj oko dvije hiljade (2.000) nedužnih žena i djece u Nigeriji od strane Bokum Harama, koji sebi uzimaju za pravo jedinih tumača Islama. Premda nema prisile u vjeri, pripadnici tog zloglasnog pokreta oduzimaju živote onima koje smatraju manjim ili nikakvim vjernicima. Umjesto lijepom riječju, oni im vjeru ugone kalašnjikovima.
Tako – zloupotrebljavajući Riječ Božju uzimaju sebi za pravo suditi i najstrožom kaznom presuditi – umjesto Vrhovnog Sudije.
U Bosni je pobijeno na desetine hiljada nevinih ljudi u ime „Srpskoga Boga“ i blagoslovom popova koji i danas blagosiljaju krvave, fašističke i genocidne temelje RS. To je ruganje Bogu i Božjim, nevinim stvorenjima, to je pljuvanje po vjeri. Jedan od onih koji su krivi za tragediju bosanskih muslimana je bio i francuski predsjednik Miteran. Ne znam jesu li tada karikaturisti Charlija izigravali Miloševića i četnike, ili Miteranovu četničku politiku. Ako jesu, svaka im čast!
Bilo je dosta belaja u svijetu zbog karikatura Božjeg Poslanika Muhammeda a.s.
Te karikature, prvobitno objavljene u jednom danskom magazinu, nemaju blage veze sa Muhammedom. Ne može biti ni satira ni humor karikatura Muhammeda a.s. sa opasanim bombama oko turbana, kako ga je predstavio jedan od tih magazina, a slijedio Charlie, kao jedan od rijetkih izuzetaka i tako navukao bijes “tumača Islama”, koji također nemaju puno dodirnih tačaka sa Islamom.
Epilog se zna!  
Ali, kako nismo svi Charliji, neka se SIPA bavi s nama, kad se već ne bavi sa svojim direktorom koji je prekršio Božju naredbu – ne ubij, ako je vjerovati sudskoj tužbi.
Neka se SIPA bavi s nama koji nismo Čarliji, kad se već ne želi baviti sa nortornim ratnim zločincima, ubojicama koji slobodno šeću Prijedorom i drugim bosanskim gradovima.
Neka se SIPA bavi s nama, kad se već ne želi baviti sa političarima koji krše i onu Božju naredbu koja kaže „Ne laži“ – pa nas svaki dan zasipaju lažnim obećanjima i potkradaju već dvadest i više godina, griješeći se o još jednu Božju naredbu – „Ne kradi!“, a sve kunući se u Boga!
Neka SIPA, u ime slobode govora za Charlija, progoni one koji imaju suprotno mišljenje od Charlija – kako ne treba dirati u nečiju svetinju. Možeš ismijavati Holanda, papu Franju, Obamu, Busha, Merkelovu – pa onda Izetbegoviće, Salkće, Tihiće, Putine, Dodike – jer oni nemaju veze s Bogom iako se kunu u Njega. Ali – ne vrijeđaj, ne omalovažavaj ni Boga Dragoga  ni Božje Poslanike – ne samo riječima, crtežom, satirom, nego i djelom!
Pa, neka se SIPA malo pozabavi sa uzrocima, a ne samo posljedicama! To ne bi bilo loše ni Bushu, ni Holandu, ni Merkelovoj, a ni Kavazoviću kao i svim Charlijima!
George Bush je SLAGAO kako Irak posjeduje oržje za masovno uništavanje. Ogriješio se o temeljnu Božju naredbu.
Na toj laži nevjernika – okupirao je Irak, sve u ime Boga i „američkog načina života“.
Bush je pobio najmanje stotinu hiljada nevinih Iračana, objesio Saddama Husseina baš na Bajram.
Sadam jeste pomorio Kurde oružjem koje su mu tutnuli u ruke baš Amerikanci, a klanjao se Allahu!!! S tim i takvim Saddamom su se morali obračunati Iračani, a ne Amerikanci. Saddam je svojom diktaturom, masovnim ubijanjem Kurda (što također nama dodirnih tačaka s vjerom u Boga), držao Iračane na okupu, sprečavajući veći haos.
Amerikanci su –   zloupotrebljavajući ime Boga – kreirali haos. Umjesto mirnog Iraka, ostavili su iza sebe zemlju u neredu, mnoge ucviljene porodice, među kojima i mnogobrojne „džihadiste“ – osvetnike. Na tom fonu su kreirali Islamsku državu koja prisilom ugoni u din – onaj kojeg oni smatraju pravim koji nema baš puno veze sa istinskom Božjom vjerom. Sada Amerikanci i saveznici mlate one koje su sami kreirali!
Neće im biti lahko jer „islamisti“ su čak marginizirali i Al Kaidu koja je Bushu također poslužila kao izgovor za – na koncu konca, ne samo uništenje Iraka i ubijanje Iračana, nego i za kreiranje „islamske države“, kao posljedice njegove napake politike. U tom svjetlu treba posmatrati i masakr u Parizu, ne tražeći dozvolu SIPE i Kavazovića, kao i svih Bošnjaka koji se poistevjećuju jednostrano sa Čarlijem.  
Ti i takvi „islamisti“ koje je proizvela i Bushova politika – napravili su masakr nad Charlijem.
Normalan čovjek, a da ne govorim – pravi vjernik – ne može odobriti taj zločin, ali isto tako ni skrnavljenje vjere ruganjem Božjem Poslaniku – Božjem Vjerovjesniku. Bushovi klovnovi  nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa shvatanjem Islama kakvog nam je Muhammed a.s. posredovao od Dragoga Boga i kakvom se rugaju Charliji.
Budući da smo se mi Bošnjaci dokazali kako osobe od dvije i više pameti, kao horozovi na krovu, „merhaba čaršijo na sve četiri strane,“  kao narod bez svijesti i nama; mi se dokazujemo  kao skupina koja propagira „europski Islam“ po kojem se je normalno naroljati kao svinja baš na Bajram, i narugati Bogu i Njegovu Poslaniku – što dokazujemo kako smo svi Charliji, odnosno Izebegovići, Salkići, Komšići… Mi veličamo svoje katile, solidariziramo sa svakim – osim sa sobom. Slijedimo svakoga, pa i najveće dušmane, osim da slijedimo Boga Dragoga.
Nisam čuo da neko javno uzvikuje ili nosi plakat sa napisom „Svi smo mi Srebrenica“ – ili – „Svi smo mi Fata Orlović“, „Svi smo mi Tomašica,“ „Svi smo mi Republika Bosna i Hercegovina“,  Svi smo mi Palestinci, Svi smo građani Gaze…” Kako i bi, kada glasamo za utemljitelje i čuvare najvećeg monstruma današnjeg svijeta – Genocidne Tvorevine – najvećeg svoga neprijatelja.
Stoga je moguće da baš takva SIPA pod parolom „slobode govora“ prati verbalne istupe na internetu, a za svoga šefa ima dikrektora koji se ogriješio o Božju zapovijed „Ne ubij“ – koja ne progoni četničke horde koje prijete novim Srebrenicama, koja čuva i štiti bogohulne političare i ilegalni zločinački sistem koji čuva genocidno zlodjelo. 
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s