Emir Hadžihafizbegović

JA VIŠE ŠUTJETI NE MOGU! 

Bošnjak Džemaludin Latić fašista, Bošnjak Mušan Topalović ratni zločinac, Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjaci pomeli tri hiljade Srba u Sarajevu, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjačka Armija klala po Grabovici, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjački primitivizam napunio Skenderiju uživajući uz Jusufa Islama, Bošnjaci dižu ruke za Velibora Ostojića, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. E, pa neka vam Bošnjaci, nek’ vam gaze zastavu kad ste ovako nakaradan narod.

Ne foliramo kad volimo

Eto, tako o tebi pišu “vakumirani” bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje ćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za “auslendere” sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide.

Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi.

E, zato što si takav, Bošnjače, što nije bilo po nečijem, zato što te je tvorac “Islamske deklaracije” poveo u najslavniju epopeju nacionalne samobitnosti, zato što je prekrižio nečiju geopolitičku matricu po kojoj si, Bošnjače, kozmetička greška i strano tijelo, na transferzali Atina-Beč, zato što u svoju malu zemlju dovodiš Pavarottija, Milansku skalu, Kasparova i Bono Voxa i zato što si ustvari jedan dobar narod, a nečiji koncepti ne trpe dobre narode, ne trpe one koji tepsiju krompiruše podijele sa kompletnim haustorom i koji od svoje bijede, negdje na putu Tuzla-Teočak, pristave kahvu i iznesu hurmašice ekipi švedske televizije. Eto zato što si dobar, a ne pogan, zato što se ne uklapaš u nečiju sliku o Islamu i što ne mogu od tebe napraviti novi Alžir, moraš biti kažnjen. Ako ne u ratu, bićeš povaljen u miru.

U tu svrhu uradit će sljedeće:

Povaljeni u miru

Pod jedan: Priču o agresiji eufemizirati, odvlačeći je na kolosjek međunacionalnih sukoba.

Pod dva: Četverogodišnje orgijanje barbara po Bošnjačkoj koži amortizirati naručenim tekstovima o Kazanima i Grabovici.

Pod tri: Aktivirati Pejanovića, koji je najzad istjeran iz grma i čija skaradna poruka o tome kako će on lično krvavog vladiku Kačavendu vratiti u Tuzlu, a preko koje su Bošnjaci olahko prešli, samo potvrđuje tezu o srbima po zadatku, itd.

Sve ovo gore napisano dragi moj Bošnjače zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmeš vlastitu sudbinu u svoje ruke.

Tvoja politička heterogenost i nacionalna atmosfera sada, već sasvim izvjesno, prijeti da te povede u kolektivni mazohizam. Jer biti ovako neargumentirano pljuvan zadnjih sto dana, biti ovako devalviran i nakon rata opet ponižavan, a pri tome ne reagirati znači biti Bošnjački idiot i, pošto dugo čekam da umjesto mene reaguju moja Vlada, moja stranka, moje ratne starješine, moji rasuti muhadžiri, moji skupštinski poslaniici, moji ministri, a oni to ne čine, morao sam ovim pismom zaštititi sebe i svoju Bošnjačku porodicu.

Ćafirolozi i domaći izdajnici

Moj babo, moja rahmetli mati, moj brat, moja žena, dvoje moje djece i ja, nismo Bošnjaci iz priče bjelosvjetskih ćafirologa i domaćih izdajnika. Šutnja kao punkturna tačka bošnjačkog intelektualca i njegovog mentalnog sklopa razdire me gore od svake laži napisane o nama. Vi, Bošnjačka inteligencijo! Vas pozivam. Vi, koji sakrivate se iza nekakvog kvazisabura, teorije netalasanja, lažne principijelnosti i već otrcanog, samo vama svojstvenog, merhameta, počinjete odista da mi se gadite. J…. vas i vaše promocije knjiga, okrugle stolove i etablirana kuloarska šupljiranjaa o ugroženosti bošnjačkog bića. Prevladajte jednom stogodišnje strahove i stanite ispred ovog naroda! Stanite iza najčestitijih duša dunjalučkih i pomozite im. To vam je farz i desi li se ovom narodu ponovo nešto ružno, bićete gori krivci od Miloševića i Tuđmana zajedno.

Potpisnik ovih redova duboko je svjestan hipokrizije morala koja je zahvatila i razara jedan dio Bošnjačkog tkiva, svjestan je mahalskog sindroma jednog dijela bošnjačke vlasti, čje su krajnje konsekvence duhovno ništavilo. Znam dobro kako su nam neki Bošnjački ministri korumpirani i kako u stranci SDA ima izvjesnih uhljupa koji kompromitiraju ideju Bosne. Ali sve to nije razlog da nam se podmeće kukavičije jaje i da nam na istu deredžu stavljaju zločin, modernoj civilizaciji nepoznat, naspram, istina je očiglednih manjkavostii u jednom dijelu koordiniranja vojnog vrha i nadređenih jedinica u Armiji BiH. Ta prevarantska igra balkanskog pokera gdje po redu hoće da nam potpišu istu odgovornost za rat kao i našim dušmanima, mogla bi proći ako mi Bošnjaci, hajvani, budemo opet šutjeli.

Mi smo narod koji godinama živi pod ucjenom.Šesto-godišnja klaustrofobija nas je istraumatizirala da inferiornost i kompromis postaju naša konstanta, naša stanja. Obračunajmo se već jednom sa stoljetnim šejtanom koji nam kruži metabolizmom. Strahom od vlastitog mišljenja. Pokidajmo u sebi genetske kodove iracionalne panike, šta će, na ono što ćemo kazati, reći drugi. Naš usud da se kao Bošnjaci rađamo u ovim paranoidnim okruženjima validan je razlog da moramo biti jaki i odvažni, a ne da dopuštamo da nam poslije džehennema i dvjesta hiljada mrtve braće i sestara jedan političar drži ders o sumnjivoj ratnoj ulozi šehera.

Ja više šutjeti ne mogu!

Drugi kako hoće, ali ja više šutjeti ne mogu. Hoću da mislim i hoću da kažem ono što mislim. Mislim da je Pejanović izgubio stečeno povjerenje. Mislim da je Mušan Topalović spočetka agresije bio heroj ovog naroda i da je u neuračunljivom stanju uradio neke stvari koje nije smio i koje su ga koštale života. Mislim da nije uputno i dobro mrziti ljude poput Marka Vešovića, ali i da je Džemaludin Latić jedan od najznačajnijih Bošnjaka koji se rodio u zadnjih pedeset godina. Mislim da su Slaviša Šućur, Miro Lazović, Mladen Vojičić Tifa, Predrag Paja Pašić, Perica Simonović, Mišo Božić (predsjednik SGV Tuzla) parametri srpske čestitosti. Mislim da je moj predsjednik Alija Izetbegović najmoralniji čovjek planete, ali i to da nije smio dozvoliti da se Drugi Kongres SDA pretvori u farsu.

Mislim da je Atif Dudaković najveći bosanski gazija, a Emin Pivić i Hamdo Abdić najsvjetliji primjeri kako se voli i brani domovina. Mislim da dobar dio bosanskohercegovačkih medija radi po nalogu stranih obavještajnih službi i da bi bilo dobro Miljenka Jergovića vratiti u Bosnu. Mislim da je Haris Silajdžić urnek Bošnjačke pameti i da je u zadnjih nekoliko nastupa na bosanskim medijima definitivno sa sebe skinuo hipoteku narcisoidnog i “tersli” političara.

Mislim da bi se na teritoriji Federacije morao donijeti zakon po kome bi svaki privatnik bio dužan izdvajati odredjenu novčanu naknadu za jednog demobilisanog borca bez zaposljenja. I nije uopće važno da li je ovo što ja mislim tačno i da li je važno. Neka istinu i ozbiljnost ovog teksta utvrdi neko drugi.

Borba se nastavlja

E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu.

Neka je stid onih koji mogu to isto, a neće.

Izvor: bosnjaci.agency

**
Napisao: Senad Sprečić

ODGOVOR EMIRU HADŽIHAFIZBEGOVIĆU
“NI JA VIŠE TRPJETI I ŠUTJETI NE MOGU” 

Gospodine Emire,

Propaganda je veoma opasna stvar, pogotovo kad se umotava, šminka. Nažalost, nismo svi veliki ljudi, nismo svi zvijezde koje sijaju i tamne. Lažne veličine, prije ili kasnije, istina baci na koljena. Ti ne želiš šutjeti, šta je sa pojmom tpjeti. Čovjek šuti, sve dok može da trpi. Kad ne može, progovori. Boli li laž kojom se prikriva istina? Ako boli, bori se istinom. Budi hrabar, budi covjek, suoči se sa istinom, bez obzira da li ona bila u tvom interesu, ili protiv tebe. Istina ne poznaje, niti priznaje laži, kao što ne priznaje lažne veličine.Razdvojimo malo istinu od laži. U tu svrhu citiram dio tvog teksta:” Bošnjačka politička stranka SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokolj sopstvenog naroda, Bošnjačka ulema bije se za pare, Bošnjački ministri kradu, Bošnjački generali kriminalci u Krajini, Bošnjačke firme švercerske, Bošnjaci u federalnom MUP-u nesposobni, djeca iz mješanih brakova nepoželjna u Bošnjačkoj vojsci, Bošnjaci majoriziraju Hrvate u Travniku i u Varešu, Bošnjačka žena umotana poput utvare baulja Titovom. “Ti kao intelektualac dobro razumiješ pojam istine, kao i pojam laži. Šta je istina, a šta laž iz naprijed navedenog citata? Satjeran u kut, poistovjećuješ istinu sa laži. Veoma nemoralno. Prvo, Politička stranka SDA do 93 nije bila Bosnjačka. Drugo, ogroman broj clanova SDA, radio je, i radi za tudje interese, a ne za interese muslimana kao dijela Bosanskog naroda. Treće, SDA svojim mrežama i kanalima i danas pokušava sakriti istinu da je sudjelovala u agresiji na BiH, s ciljem ostvarivanja ideje o podjeli Bosne po vjerskom principu, na čiste etničke cjeline. Istina je da nisu svi lopovi u selu, ali ako se većina ne bori protiv lopova, nego ih podržava, i u tvom Bošnjačkom getu, a na Bosanskom jeziku, to se zove “saučesništvo”. Može li bilo kakav, ili bilo čiji interes biti iznad istine?Dokaži da se Bošnjačka ulema ne bije za pare pored hiljadu dokaza. Za tebe nije dokaz ni to što je, a bio si i sam svjedok u Tuzli, ulema za svoje vjerske obrede naplaćivala usluge. U ratu. Od porodica poginulih boraca, sirotinje koja je stala na prvu liniju da brani državu, svoj život i svoju porodicu. Mnogi od te uleme, bili su čak i pripadnici te iste Armije. Istina nije slijepa Emire.Bošnjački ministri kradu i šakom i kapom. I ne samo ministri. I porodica “velikog” na familijarnoj osnovi, pokrala je donacije namjenjene ubogom jadnom Bosanskom čovjeku, namjenjene za hranu, za lijekove, za oružje. Istina se ne može sakriti.Bošnjački generali kriminalci. Poslužit ću se tvojim riječima iz monodrame ” NE SVI”. Ima časnih izuzetaka koji su sklonjeni, smijenjeni. Znaš ti to dobro Emire, jer si se i sam ljubio sa tim generalima kriminalcima.Dvoličnost je ružna osobina čovjeka, a skrivanje istine još ružnija.Bošnjačke firme švercerske. Ne samo čvercerske. Nego i leglo kriminala. Veliki Bošnjače. Nazad u Tuzlu, u ime Bošnjaštva, stani na čelo gladnih, pokradenih radnika. Ko je pokrao, unistio, zatvorio te firme? Radnici nisu Emire. Zatvorili su ih oni, koji kao i ti prodaju maglu ” BITNO JE BITI ‘ BOŠNJAK”.NE MOGU DA TRPIM VIŠE, I ŠUTIM EMIRE, NI TVOJE, KAO NI DRUGIH LICEMJERA, “SARMALI EMOTIVNE PRIČE”. Ti znaš dobro kako se sarma pravi. Malo vako, malo nako, pa zamotaj. Što si sarmio, sarmio si. Sad šuti i trpi.” U životu nas ne sputava istina ko smo. U životu nas sputava ubjedjivanje i vjerovanje da smo, ono – što nismo”.Na kraju, citiram tvoj pompezni završetak sarmali priče. Citiram:” Borba se nastavlja E, da meni ne bi opet za dvadeset godina klali familiju po Srebrenici, protjerivali rođake iz Brčkog i Bosanskog Broda, slali rodbinu iz banjalučkog bonluka da pere posteljinu po hotelskim vešerajima države Illinois, a sve za rad njihovog pripadanja Bošnjaštvu i Islamu, da mi se ne bi od mog lijepog naroda pravila šprdnja i da mi pjani Englezi ne bi gazili zastavu, ja ću svoju borbu nastaviti. Kakav će ishod biti ja ne znam, ali znam da ću imati miran san jer ću ispunjavati makar obaveze prema Bogu i svom narodu. Neka je stid onih koji mogu to isto, a neće.”O kojoj državi govoriš Emire? U kojoj državi ne želiš da ti se sve ovo dogadja? Busaš se u prsa, pozivaš na miran san i da ćeš ispunjavati obaveze prema Bogu i narodu. U kojoj državi? Nisi ti nimalo naivan. Čak si bio i ministar u državi koje nema. Valjda se Emire, čovjek bori prvo za krov nad glavom – kuću.Kuća se ne podiže u oblacima, nego na zemlji, teritoriji, u državi.A država ima svoju zastavu, svoju himnu, svoje pravne zakone. NE FOLIRAJ EMIRE!SVE DOK SE BUDEŠ KRIO IZA ZASTAVE VARTE, FOLIRAŠ. STIDI SE!Istina o Bosni i Bosanskom narodu – razotkriva te.U BOSNI JE JEDNA RAJA.BOSNA NIJE NIČIJA AVLIJA.BOSNA JE BOSANSKA MERAJA.OD KULINA BANA DO OVOGA VAKTA I ZEMANA.DŽABA TI BEGASTO, KAD JE HEGASTO

http://bosnjaci.agency/ja-vise-sutjeti-ne-mogu/

***

Glumac Emir Hadžihafizbegović u prometnoj je nesreći usmrtio 63-godišnju Anicu Kuduz

http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/emir-hadzihafizbegovic-usmrtio-majku-poznate-manekenke-lane-kuduz—356536.html

Glumac Emir Hadžihafizbegović u prometnoj je nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na autocesti A3 kod mjesta Bročice usmrtio 63-godišnju Anicu Kuduz, piše Večernji list.

S majkom je za vrijeme nesreće bila i njezina 26-godišnja kći i manekenka Lana Kuduz koja se u trenutku nesreće spasila skokom preko ograde.

Nakon vijesti da je protiv bosanskohercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića sisačko-moslavačka Policijska uprava podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti A3, Dnevni avaz je stupio u kontakt s njegovom suprugom Aidom. Supruga poznatog glumca tvrdi da njezinoj obitelji prijavu još nitko nije dostavio, a Emira policija još nije saslušala.

‘Tužba još nikada nije došla do nas. Policija nije uzimala nikakve izjave od Emira. U ovoj bolnici gdje je Emir u isto vrijeme dok je njemu jučer bila operacija, bila je i obdukcija ženi koja je nažalost umrla. Njoj će danas ili sutra biti pokop. Mi smo već sućut njezinoj obitelji izrazili putem telegrama’, rekla je Aida za Dnevni avaz.

Sisačka policija je protiv bosansko-hercegovačkog glumca Emira Hadžihafizbegovića podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće. I sam je zadobio teške ozljede, te je zadržan u bolnici te na operaciji ruke.

U nedjelju navečer je na autocesti A3 kod Novske u mjestu Bročice udario ženu koja je kasnije preminula u bolnici u Novoj Gradišci. Iako on nije uzrokovao nesreću za čijim se počiniteljem još traga, prijava je podignuta jer je naletio na auto.

Neoprezni je vozač srušio svjetleće znakove upozorenja koji su označavali radove na autocesti i potom pobjegao. Na taj je dio naletio drugi automobil kojem je u tom trenutku pukla guma. U njemu je bio muškarac i dvije žene, te su oni potom izašli iz automobila da bi promijenili gumu. Tada je na njih autom naletio BIH glumac koji je dobio policijsku prijavu i kako stoji, na žene je naletio velikom brzinom.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s