Pravo lice NATO saveza

UPOZORENJE!

Ova stranica sadrži uznemirujuće fotografije neprimjerene mlađima od 18 godina i ljudima slabijih živaca, koje molimo da je bez odlaganja napuste

 

http://europskaunija.yolasite.com/nato.php

Jesu li hrvatski građani željeli da Hrvatska pristupi imperijalističkom Sjevernoatlantskom savezu?

Puzajuća izdaja je u Hrvatskoj vršena kroz više faza tijekom duljeg vremenskog perioda, no kolokvij iz predmeta ‘Temelji izdajništva’ hrvatska je politička vrhuška već uspješno položila uvlačeći Republiku Hrvatsku – bez ikakvog referenduma, bez pitanja – u agresivnu i zločinačku imperijalističku NATO korporaciju, plaćeničku soldatesku sklepanu od strane bjelosvjetske “elite” i duboko posvećenu temeljitom ratnom opustošenju svih svojih geopolitičkih i strateških ciljeva, izvršavanju korporatističkih ciljeva svojih nalogodavaca, kao i posvemašnjoj pljački ekonomskih resursa okupiranih zemalja. 

Prema NATO-ugovoru “napad na jednu članicu smatra se napadom na sve.” A i šire: evo sad “brane” narode Iraka, Afganistana, Libije!  NATO je vojska koja širom svijeta oslobađa zemlje – od njenih stanovnika. 

No čini se da stanovnici tih zemalja ponekad i nisu najsretniji što ih NATO “oslobađa”. Primjerice, na donjoj slici vidimo ljutite afganistanske prosvjednike koji su u subotu 7. ožujka 2009. godine prepriječili put američkom vojnom konvoju tijekom protesta protiv američkih snaga nakon ranojutarnje uzbune u provinciji Khost, istočno od Kabula:

Ovi Afganistanci više ne žele da ih NATO oslobađa

NATO nastoji postići mir tako da vodi rat, a Hrvatska je uvučena u sumnjivu družbu dobivši kao državne neprijatelje čitave narode koji zapravo nisu njeni neprijatelji, ali jesu onima koji hrvatske vojnike plaćaju da ostvaruju njihove ciljeve, koje nastoje postići na način da uvijek i u svakom trenutku negdje u svijetu vode dva velika i četiri manja sukoba. 

“Nema kraja bitkama. Moramo zadržati pritisak na talibane u cijeloj zemlji”, rekao je glasnogovornik ISAF-a, brigadni general Joseph Blotz krajem 2010. godine. “Vidjet ćemo više nasilja u 2011.”, naglasio je taj “prorok” i dodao kako su u napadima afganistanskih i koalicijskih snaga poginula 384, a zarobljeno je 2300 pobunjenika (tj. stanovnika Afganistana) u zadnja tri mjeseca. 

 

***********************************************************************************************

Prema informacijama afganistanskih ministarstava obrane i unutarnjih poslova tijekom cijele 2010. ubijeno je 9.370 osoba od čega 2.043 civila. Ukupno je dosad u ratovima militarističke korporacije NATO u Iraku i Afganistanu pobijeno milijun ljudi. Ako i postoji više puteva za postizavanje mira, ovo jamačno nije jedan od njih.

***********************************************************************************************

 

NATO je sredinom veljače 2011. u pokrajini Kunar na istoku Afganistana ubio 65 civila, među kojima 40-ero djece, prema novom izvješću istražiteljske misije koju je pokrenuo afganistanski predsjednik Hamid Karzai. Ukupno je 21 dječak, 19 djevojčica, deset žena i 15 muškaraca stradalo u nizu operacija koje su vodile NATO-ve snage u pokrajini Kunar, ocijenila je misija, prema priopćenju afganistanskog predsjedništva. Karzai je naredio vladinim dužnosnicima zaduženim za sigurnost da o tome razgovaraju s međunarodnim snagama, dodale su te službe. Glasnogovornik NATO-a u Afganistanu (ISAF) pukovnik John Dorrian izjavio je da “duboko žali zbog civilnih žrtava te operacije”. On je osporio procjenu istražne misije i rekao je da je ranjeno pet do sedam civila te da se nastavlja istraga o toj aferi. “Pet do sedam civila”, veli on! Što su NATO-u ljudi? Orasi koje treba zdrobiti? Takvom su nas “savezu” priključili?

 

Šokantna zlodjela zločinačke NATO organizacije

Najgore je to što su oni koji su nas bez pitanja priključili zločinačkoj korporaciji NATO dobro znali kakvoj su nas to organizaciji priključili. Podsjetimo, Republika Hrvatska je pristupila NATO-u 2009. godine; na donjim slikama su civilne žrtve zračnog napada na Girišk, kojeg je su zločinci NATO-a proveli 29. lipnja 2007. godine, ubivši pritom 45 civila, od kojih su mnogi bili žene i djeca. Slike su snimljene u bolnici Bust, u kojoj su zbrinuti neki od ozlijeđenih civila u tom napadu.

 

   

Sjevernoatlantski je savez gnjusna zločinačka militaristička korporacija. Njeni zločini počinjeni u ime mira u svijetu (!) upravo su šokantni. Njemački tjednik Der Spiegel objavio je fotografije američkih vojnika koji su pozirali s tijelima ubijenih civila u Afganistanu. Tek nakon što je Spiegel objavio te fotografije američka je vojska izdala službenu ispriku. 

Na fotografijama se nalazi američki vojnici koji su već osumnjičeni za nekoliko stravičnih ubojstava civila u Afganistanu i kojima bi uskoro trebalo početi suđenje. “Ove su fotografije čista suprotnost disciplini, profesionalizmu i poštovanju koji karakteriziraju našu vojsku tijekom deset godina operacija u Afganistanu”, poručila je američka vojska u izjavi za javnost. Procijenite sami može li ovakva isprika opravdati naše glavne “saveznike”. I još jedno važno pitanje – jesu li domaći kvislinški oligarsi, kad su učlanjivali Hrvatsku u NATO, razmišljali o tome žele li se građani Hrvatske priključiti ovakvim saveznicima

Vojnik s osmijehom na licu – našsaveznik”

Još jedan hrvatski “saveznik” – iznad istog afganistanskog leša

Morbidna koreografija leševa – u stilu naših “saveznika”

Osim što se kadšto ispričaju, Amerikanci ponekad i liječe one koje nisu ubili. Tako je osmogodišnja Razija zbrinuta u bolnici u zračnoj bazi Bagram, nakon što joj je glavu i vrat spalila plamteća kemikalija iz granate koju su na njenu kuću u provinciji Kapisa ispalile “oslobodilačke” trupe Zapada. “Djeca su vikala, no eksplozija je bila tako jaka da sam za trenutak bio gluh i nisam mogao ništa čuti”, rekao je Reutersu 8. svibnja 2009. njen otac Aziz Rahman.

Razija (8)

Američki “rat protiv terorizma” maknuo je talibanski režim u Afganistanu u listopadu 2001. godine, no nije spriječio religijski fundamentalizam koji je glavni izvor sve bijede te zemlje. U stvarnosti, reinstalacijom gospodara rata na vlast u Afganistanu, američka je administracija zamijenila jedan fundamentalistički režim drugim. Američka vlada, kao i njihova marioneta Karzai uglavnom se oslanjaju na Sjeverni savez kriminalnih vođa koji su brutalni i nemilosrdni isto kao i talibani.

Uz to, NATO intervencija odnosi mnoge civilne žrtve. Često se te žrtve hladno nazivaju “kolateralnim žrtvama”. Kao da bi njihova smrt mogla biti opravdana nekim većim dobrom. Pitanje je samo kakvim, kad ionako ne rješavaju glavne probleme, a jedne lokalne koljače samo zamjenjuju drugima. I nema nikakvog mogućeg opravdanja za ono što čine. A nema ni opravdanja za domaće kvislinge koji su nas – radi svojih uskih i sebičnih ciljeva – prisilno udružili s njima.

 

Kolateralna žrtva hrvatskih saveznika iz NATO-a (Fotografija: Maso Notarianni)

 

Preko 147 nevinih civila – mnogi od njih bili su žene i djeca – masakrirani su kad su NATO-zločinci iz aviona bombardirali sela Gerani i Gangabad u distriktu Bala Baluk, u pokrajini Farah, 4. svibnja 2009. Na zadnjoj slici desno mještani kopaju masovnu grobnicu za svoje mrtve. Te iste 2009. godine Republika Hrvatska postala je članica zločinačke NATO-korporacije. Te iste 2009. godine Barak Obama dobio je Nobelovu nagradu za mir. Evo kako izgleda taj mir:

    

                    Neke od žrtava NATO zločina 2009. godine – Fotografije: rawa.org, osim četvrte slijeva (AFP) i posljednje (AP) 

 

Dakako, u Sjevernoatlantskom savezu američka vojska nije nikakav naš “partner” niti “saveznik”. Nego naš naredbodavac. To je svima jasno. A kad je netko šef, onda mu se lako opraštaju čak i najužasnija zločinstva koje čini nad narodima diljem planeta, radi ostvarivanja korporatističkih ciljeva Novoga svjetskog poretka. 

Pod krinkom “sigurnosti” uvučeni smo u ratove koji nisu naši: boravak naših vojnika  u stranoj zemlji je, dakako, okupacija te zemlje, a što predstavlja sramotan čin. 

Što naši vojnici rade tisućama kilometara od domovine koju bi trebali braniti? Postali smo okupatori! I to svi mi! Jer, članica Saveza nije samo naša vojska, nego naša država. Kad bi cilj NATO-a bila briga za našu “sigurnost”, onda nas je mogao odvraćanjem dugog rata obraniti još početkom devedesetih. A nije. Očito tad to Savezu nije bio prioritet. Tako otpadaju teze o “zajedničkoj obrani” i “kolektivnoj sigurnosti”: uvlačenje države u NATO-pakt samo je jedan od činova u grotesknoj kvislinškoj opereti koju se sada pokušava okončati velikim finalom. 

Uostalom to je zapravo isti cilj, jer i NATO-om i Unijom upravljaju isti oligarhijski interesi europskih i svjetskih moćnika. Čak je i sjedište tog zločinačkog saveza u Bruxellesu!

Ondje grade i novu zgradu stožera, čija bi cijena mogla dosegnuti čak milijardu eura! Dakako da će Hrvatska imati čast sudjelovati u tom enormnom računu s devet nula. Izgradnja novog sjedišta dogovorena je još 2004. godine, ali je trebalo vremena da se sredi sva papirologija, provedu natječaji, sruši stara belgijska vojna baza i slično. U početku je trošak izgradnje bio procijenjen na 650 milijuna eura, ali je nakon provedenog natječaja cijena smanjena tridesetak posto, na 460 milijuna eura. Unatoč velikom trošku golemog kompleksa koji će se rasprostirati na 250 tisuća četvornih metara, Hrvatska zasad godišnje plaća skromnih 70 tisuća kuna za njegovu izgradnju. Prema informacijama iz Ministarstva obrane, upravo se toliko izdvaja iz godišnje članarine koju Hrvatska plaća NATO-u, ukupno tridesetak milijuna kuna, a plaćaju je MORH i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Taj iznos pokriva stavke vojnog proračuna saveza, civilnog proračuna, izgradnje NATO-ove infrastrukture te spomenutu izgradnju novog sjedišta u Bruxellesu. S obzirom na to da se zgrada gradi korak po korak, moguće je da će se u sljedećim godinama iz ukupne hrvatske članarine izdvajati veći postotak za novo sjedište.

Kad impozantna zgrada jednom bude dovršena, moći će primiti četiri tisuće ljudi. U njoj će biti smještene sve delegacije, osoblje saveza, moderne konferencijske dvorane, sportske dvorane, restorani, trgovine i tome slično. Naći će se, naravno, mjesta i za Hrvatsku koja sad ima prvi kat u montažnoj tipskoj zgradi u starom sjedištu. U toj je istoj zgradi, ali u prizemlju, Albanija, koja je primljena u NATO kad i Hrvatska. I u starom sjedištu sve dobro funkcionira, ali ipak ta zgrada, smatraju dužnosnici saveza, ne odgovara više potrebama proširenog NATO-a. U stari kompleks NATO se “privremeno” smjestio 1967. godine nakon što je izbačen iz Francuske.

 

Militaristička korporacija NATO i korporativna federacija EU djeluju zajednički i usklađeno

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s