U Sarajevu dijeljene knjižice “Neću da budem magarac”

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/154430-Sarajevu-dijeljene-knjizice-Necu-budem-magarac.html

A. A.     01/07/2013
image
Sarajevo        

SARAJEVO – U organizaciji Udruženja Pozitivne vrijednosti danas je na ulicama Sarajeva organizirana podjela knjižica “Neću da budem magarac“. Knjižicom se želi animirati javnost, ali i oni koji donose zakone, kako i na koji način se troše pare iz …

… budžeta FBiH za grantove pojedincima i neprofitnim organizacijama.
“Kada procedure za dodjelu javnog novca nisu uspostavljene ili jasno definisane, kada su kriteriji nejasni i nemjerljivi, kada javnost nema informacija o raspodjeli, kada revizorski izvještaji daju negativno mišljenje, onda se otvara prostor za sumnju u zloupotrebu i pravilnost raspodjele budžetskog novca”, sapćeno je iz Udruženja Pozitivne vrijednosti.
Podjela knjižica predstavlja dio aktivnosti u okviru projekta “Radimo transparentno, poštujmo kriterije i pratimo izvještaje“, na kojem je Udruženje Pozitivne vrijednosti radilo tokom proteklih deset mjeseci.
“Značajno je napomenuti da su kao rezultat dosadašnjih aktivnosti u okviru ovog projekta, nastale Preporuke za poboljšanje procedura i kriterija za dodjelu grantova pojedincima i neprofitnim organizacijama, na osnovu kojih je načinjen istoimeni dokument Odluke koja će biti upućena Parlamentu FBiH u parlamentarnu proceduru”, navodi se u saopćenju.
Predlagač će biti Omer Vatrić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjedavajući Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je od samog početka dao podršku ovom projektu.
“Osnovna poruka knjižice ‘Neću da budem magarac’, ali i cjelokupnog projekta je da se javni novac troši transparentno, odgovorno i racionalno”, saopćilo je Udruženje Pozitivne vrijednosti.

(Vijesti.ba/Fena)

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s