ATIF_-_PORTRET

Atif Kujundžić, književnik

 
PISMENOST i ČITMENOST
ili
PREDRAG LUCIĆ

NA

LICINOM MJESTU
*
/PUKLA IM ZEZALJKA, A NE ZNAJU ČITATI BRATE, PREDRAG/

*
To da smo u svakom pogledu nepismeni, činjenica je s kojom živimo proračunato, svjesni, izmireni i sretni. Mnogo je poraznija okolnost koja proizilazi iz naše statistički potvrđene pismenosti i doktorata kupljenih preko interneta – kako onda mogu biti lažni?!

Nepismeni se ne kvartaju/petljaju, makar u pismenost, ali pismeni čitaju – zanemarujući svoju osnovnu odliku da su
NEČITMENI.

*
U prethodno pisanom tekstu povodom rašomona na Predraga Lucića i njegovu satiričnu pjesmu Ići, mići, Ahmići – nastojao sam pročitati pjesmu Predraga Lucića kao najobičniji, bilo kakav tekst. I sve je funkcioniralo izvrsno. Lucić je svojom satirom sjajno pratio samousijavanje zločinačke psihe i nakane Darija Kordića do opsesivnog stanja u kojem će likvidirati više od stotinu Muslimana i srušiti njihovu džamiju u Ahmićima kod Viteza.
Etc.

*
Ne znam kakav je IQ Predraga Lucića, ali je neusporedivo inventivno superioran u odnosu na njegove, čak i učene čitatelje. Nevjerojatno,
kako i s kakvim poticajima Muslimani i Hrvati čitaju ovu pjesmu /kao da su zaboravili slova i grafeme/, kao da ne znaju značenje riječi.
Prvi fingiraju etničku i konfesionaln uuvrijeđenost. Drugi imaju rigidnu potrebu da Lucića kao Hrvata prezru, odbace, pregaze i ponište. Jer, govori o hrvatskom zločincu i tako hrvatskom zločinu prema Muslimanima.

Pouzdano,
i jedni i drugi, ni najmanje ne brinu o sjajnom inventivnom humanisti i čovjeku Predragu Luciću. Na umu imaju istu opskurnu stvar. Kod Muslimana to je nastojanje da prodube jaz prema Hrvatima i da što bolje separiraju Muslimane, a kod Hrvata organska potreba da ih u tome podrže jer, ista stvar, podrazumijeva nastavak procesa obostranog etničkog čišćenja što je glavni fašistički cilj.

*
To što u svojoj prljavoj raboti nasrću na čovjeka i njegovo djelo koje nakaradno, neuko, ali i zlonamjerno krivo čitaju, ne interesira ih. Zamešateljstvo koje stvaraju i u kojem se preko nedužnog čovjeka Predraga Lucića i njegovoga djela svete ljudskoj sućuti, poštenju i osobnoj nesreći, čine zlo čovjeku koji kuražno piše o njihovim zlodjelima i svojim din dušmanima, ne interesira ih.
Važno je da zadrže status quo i svoje usrane fašizirane pozicije.
I jedni i drugi ostvaruju svoje dalekosežno projicirane fašističke ciljeve preko leđa svojih najdražih i jedinih naroda.

*
U cijeloj priči, besramno se predstavljaju nečitmenim bilmezima, što im nije važno, što uistinu – jesu. Čak im dobro dođe zabuna koju stvaraju, uopće ne znaju čitati, pa misle kako ne zna ni niko drugi. Ne stide se što traže muslimanske i hrvatske dušmane u Predragu Luciću, fra. Petru Jeleču, ili, ne daj Bože u Viktoru Ivančiću!

/Ali, u tekstovima Viktora Ivančića već dolazimo do one Miljkovićeve: Nečitak je svet. Viktor Ivančić je duboko i visoko nebo! Ocean! To je za bilmeze daleka povijest!/
O,
STRATEZI, GDJE STE, DA STE.

*
U svemu,
malo ko primjećuje da su dušmani upravo nečitmeni čopor hajkača koji obavlja prljave poslove svojih fašistoidnih nalogodavaca, baš kao u djelu akademika Nedžada Ibrišimovića, ar.
ČISTA, STARORIMSKA,GROTESKA.

*
Moram reći, da se kao Musliman, osjećam jadno. Ne priznajem nikakve Bošnjačke i Svebošnjačke Sabore i autoritete koji bi da Muslimane prevedu u Bošnjake! /Ako je Prema Enveru Čolakoviću i njegovome djelu; riječ boš – na turskom jeziku znači: tur! Riječ: njak – znači ništa, ako je ne shvatimo kao magareće/tovarovo glasanje. Ja dobra nacionalnog imena.

Neka namučene Muslimane prevedu u Bosance i Hercegovce jer im je zemlja Bosna i Hercegovina. Ako nešto uopće znaju i mogu, tako tunjavi i zapljuvani u svojoj ostrašćenoj turcističkoj kampanji.

*
Aferim!
Predragu zahvaljujem za hrabrost i čestitam spisateljsku vještinu. Ko god je hrabar neka svojim zlobnicima to kaže, pa će vidjeti kakva je borba protiv stvarnih dušmana. A Časni Kur'an je rekao kako nema veće vrijednosti od toga da se silniku kaše da je silnik.
Dragi moj Predrag, Tvoj sam dužnik.
Zato što si proniknuo stvar u srži, iako su svi mislili kako je sjajno maskirana u zločincu Dariju Kordiću i njegovom zločinačkom umu. Shvatio si što drugi nisu: kako kukavni sljedbenik ugađa svome nadređeniku. Kako bezumni Podglavnik umišlja da je Doglavnik.

Vitez i Viteštvo za Hanumu Kordić.

*
No,
Stvar je bijedna da bijednija ne može biti.
Sjajni Predrag Lucić, ne samo da se nije potsmijevao ili ne daj Bože ismijavao žrtve u Ahmićima. Izuzev kao apostrof on ih i ne spominje.

Predrag Lucić je pisao o zločincu i zločinačkoj usijanoj psihi viteza Darija Kordića. O pregrijanom i proključalom psihološkom stanju bijednika i njegovoga uma, koji želi ugoditi svome nadređeniku.

Dakako,
na taj način pisao je nedvosmisleno i o ovovremenim igračima koji štimaju tamburice, tambure, gitare, be-geše, pa i bubnjeve – prema sluhu svojih apriornih idola koji nas sve zajedno vode u propast fašističkog zla, ništavila i besmisla.

*
Svibnja, anno Domini, 2013. ak

*

Logo

Atif Kujundžić, književnik, 75 300 Lukavac. Ulica Patriotske lige, broj: 4/1.

Telefon: +387 61 734 977, +387 35 570 180.

E-mail: kujundzic@gmail.com

_________  BOSNA i HERCEGOVINA   _________

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s